x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Concedieri în marina britanică: Sute de oameni vor rămâne fără locuri de muncă

Concedieri în marina britanică: Sute de oameni vor rămâne fără locuri de muncă

30 Sep 2011   •   08:25
Concedieri în marina britanică: Sute de oameni vor rămâne fără locuri de muncă

Mai mult de 1.000 de angajati din marina regala britanica, inclusiv oameni care au participat la campania din Libia, vor fi anuntati ca posturile lor au devenit redunante, aceasta fiind o prima faza a reducerii de costuri in armata britanica.

810 de oameni au cerut deja sa plece voluntar, iar cererile a 670 dintre ei au fost acceptate, relateaza BBC News, citat de RTv. Marina regala trebuie sa-si reduca efectivele de la 5.000 la 3.000 de oameni pana in 2015, iar fortele armate in general trebuie sa ajunga la desfiintarea a 22.000 de posturi in total, pentru a economisi 5 miliarde de lire sterline.

La inceputul acestei luni, 920 de soldati si 930 de angajati din fortele regale aeriene au primit deja notificari de reducere a posturilor.

Urmatoarea transa de reduceri de posturi este asteptata in martie anul viitor.

Ministrul Apararii, Liam Fox, a dat vina pe precedenta guvernare laburista pentru managementul defectuos din armata. El a spus ca armata trebuie sa ia "masuri dureroase" din vreme, pentru a-si recapata echilibrul si increderea pierdute. Moralul fortelor a avut de suferit, dar majoritatea oamenilor inteleg ca reforma trebuie facuta, a spus Fox.

Pentru reducerile de posturi din Royal Navy a fost luat in calcul numai personalul care nu este sau nu se pregateste pentru a fi desfasurat si marinarii care si-au luat deja toate permisiile. Inclusiv marinari care au luat parte la campania din Libia pe portavionul HMS Cumberland si pe alte nave au fost disponibilizati.

×