x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viața bate filmul: Concediu de compasiune pentru o jucătoare de cricket, după ce soția ei a fost exclusă din echipă

Viața bate filmul: Concediu de compasiune pentru o jucătoare de cricket, după ce soția ei a fost exclusă din echipă

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2023   •   13:45
Viața bate filmul: Concediu de compasiune pentru o jucătoare de cricket, după ce soția ei a fost exclusă din echipă
Sursa foto: Hepta

O jucătoare de cricket, Marizanne Kapp, a primit „concediu de compasiune” după ce soția ei, Dane van Niekerk, a fost exclusă din echipa feminină a țării pentru Cupa Mondială T20.

Van Niekerk a fost exclusă de la turneul din februarie, pe care Africa de Sud îl găzduiește, deoarece nu a reușit "să îndeplinească criteriile minime de pregătire fizică", scrie BBC.

Kapp va rata ultimul T20 al unei serii împotriva Indiei.

"Câteva zile emoționante, sunt soție ÎN PRIMUL rând și apoi jucătoare de cricket", a declarat Kapp pe Twitter: „Mulțumesc CSA (Cricket South Africa) pentru că mi-a oferit posibilitatea de a fi acasă pentru a-mi sprijini soția și a-mi vedea familia, în timp ce mă împrospătez mental și mă pregătesc pentru Cupa Mondială T20. Întotdeauna a fost cea mai mare onoare pentru mine să îmi reprezint țara".

Antrenorul Africii de Sud, Hilton Moreeng, a declarat: "Concediul a fost acordat pentru ca ea să se poată întoarce pregătită să joace. Ea face parte din Cupa Mondială și este dedicată cauzei Cupei Mondiale. Avea nevoie de o pauză pentru concediu din motive de compasiune și i-a fost acordat pentru că am considerat că suntem foarte mulțumiți de forma în care se află, în ceea ce privește abilitățile ei".

Cricket Africa de Sud a declarat că Van Niekerk nu a realizat timpul necesar pentru o alergare de doi kilometri.

Ea a postat un mesaj pe rețelele de socializare pentru a spune că a fost "absolut distrusă" după omisiunea sa.

Kapp, în vârstă de 33 de ani, și Van Niekerk, în vârstă de 29 de ani, și-au făcut debutul internațional împreună în timpul Cupei Mondiale Feminine ICC 2009.

(sursa: Mediafax)

×