x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CONFIGURĂRI ÎNAINTEA ALEGERILOR DIN 2009 / Stanişev şi-a reconfirmat supremaţia în PSB

CONFIGURĂRI ÎNAINTEA ALEGERILOR DIN 2009 / Stanişev şi-a reconfirmat supremaţia în PSB

de Petio Petkov    |    24 Noi 2008   •   00:00

Primul ministru bulgar, Serghei Stanişev, a fost reales în postul de preşedinte al Partidului Socialist, principala formaţiune în coaliţia de guvernământ din care mai fac parte Mişcarea Naţională pentru Stabilitate şi Progres a lui Simeon de Saxa Coburg Gotha şi partidul etnicilor turci şi musulmanilor.



Tânărul premier şi-a reconfirmat supremaţia după ce în ultimele 12 luni a îndepărtat din guvern doi din principalii săi concurenţi în conducerea partidului – viceprim-ministrul şi ministru al Economiei şi Energeticii, Rumen Ovciarov, şi ministrul de Interne, Rumen Petkov. Realegerea sa s-a făcut cu aproape 98 la sută din voturi. În conducerea partidului au intrat cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Stanişev şi toţi miniştrii socialişti. A fost adoptat un nou statut, prin care partidul se îndepărtează şi mai mult de trecutul său comunist.

În discursul pe care l-a ţinut în faţa celor aproape 900 de delegaţi le cel de al 47-lea congres al PS, Stanişev i-a definit drept principal oponent al formaţiunii sale pe centriştii din partidul primarului Sofiei, ex-generalul de poliţie Boiko Borisov, creditaţi cu cele mai mari şanse de a câştiga alegerile parlamentare din iunie 2009. El şi-a reconfirmat intenţia de a continua colaborarea cu ţariştii şi partidul turc.

×
Subiecte în articol: externe