x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conflict în Orientul Mijlociu. Israelul își continuă atacurile cu rachete asupra Siriei

Conflict în Orientul Mijlociu. Israelul își continuă atacurile cu rachete asupra Siriei

10 Iun 2022   •   14:54
Conflict în Orientul Mijlociu. Israelul își continuă atacurile cu rachete asupra Siriei

Israelul a atacat cu rachete mai multe obiective din sudul Damascului. Apărarea antiaeriană siriană a reușit să doboare unele rachete dar altele au provocat pagube semnificative, scrie AFP, citând agenția siriană de presă SANA.

Aeroportul Internațional din Damasc a fost închis deoarece pista a fost afectată de bombardamentele israeliene. Toate zborurile sunt amânate cel puţin 48 de ore.

Un civil a fost rănit și au fost provocate mai multe pagube materiale.

Tirurile de rachete israeliene au vizat depozite de armament ale grupării libaneze Hezbollah și ale unor forțe iraniene de lângă aeroportul din Damasc, transmite Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Rachetele israeliene sol-sol au mai întreprins un alt atac, pe 20 mai, în apropierea Damascului, provocând moartea a trei ofițeri sirieni.

Aceasta este a doua serie de bombardamente israeliene din ultimele zile. Luni, avioane militare israeliene au atacat poziţii ale armatei siriene.

Autoritățile israeliene confirmă realizarea de lovituri aeriene împotriva Siriei, cu care se află în conflict din 2011. 

Totodată, autoritățile de la Ierusalim afirmă că nu va permite Iranului să-și extindă influența până la frontierele Israelului. Mișcarea Hezbollah este susținută de Iran și sprijină militar regimul președintelui Siriei, Bashar al-Assad. Războiul civil din Siria a provocat circa 500.000 de decese și  migrația a milioane de locuitori.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Israel siria