x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Confruntări armate în Ucraina. Un depozit de deșeuri radioactive a fost lovit de rachete

Confruntări armate în Ucraina. Un depozit de deșeuri radioactive a fost lovit de rachete

27 Feb 2022   •   09:30
Confruntări armate în Ucraina. Un depozit de deșeuri radioactive a fost lovit de rachete
Sursa foto: Captura Video

Un depozit de deșeuri radioactive a fost lovit de rachete, transmite Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară din Ucraina, citat de Sky News.

"În data de 27 februarie 2022, la ora 01:20, ora Kievului, ca urmare a bombardării în masă a Kievului cu toate tipurile de arme antiaeriene și rachete aflate la dispoziția Federației Ruse, rachetele au lovit situl de eliminare a deșeurilor radioactive al filialei din Kiev a Întreprinderii specializate de stat "Radon", scrie instituția, pe Facebook.

Notificarea a fost anunțată prin telefon de către personalul Radon, care se află în adăpost.

"Ca urmare a tirului în masă, care este încă în curs de desfășurare, în prezent nu este posibil să se evalueze amploarea distrugerilor. Sistemul automat de monitorizare a radiațiilor a eșuat. Dar camerele de supraveghere au înregistrat căderea rachetelor. Evaluarea situației radiațiilor va fi efectuată cu ajutorul unor dispozitive portabile după terminarea tirului. Conform evaluării preliminare a SNRIU, nu există pericol de protecție radioactivă pentru persoanele aflate în afara zonei de protecție sanitară a RWD Radon", precizează Inspectoratul.

×
Subiecte în articol: deseuri radioactive ucraina