x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consultari militare SUA-RUSIA pentru evitarea erorilor in SIRIA

Consultari militare SUA-RUSIA pentru evitarea erorilor in SIRIA

de Dan Constantin    |    30 Sep 2015   •   12:16
Consultari militare SUA-RUSIA pentru evitarea erorilor in SIRIA

Primul pas in normalizarea relatiilor SUA-RUSIA dupa convorbirile Obama-Putin de la New York a fost facut de ministerele Apararii din cele doua tari.

Secretarul de Stat al Apararii, Ash Carter, a ordonat deschiderea canalelor de comunicare cu Rusia pentru a evita erorile de interpretare si de calcul in operatiunile aeriene din Siria. 

Defence News, site specializat in subiecte militare, citeaza in acest sens pe purtatorul de cuvant al Apararii. Publicatia citata remarca drept o ironie ca deschiderea convorbirilor este in sarcina Secretarului adjunct al Departamentului, Evelyn Farkas, aflata pe plecare din acest post.

Rusia a plasat avioane si elicoptere la baza Bassel al Assad, care vor fi angajate in operatiuni aeriene impotriva Statului Islamic. Defens News mentioneaza ca lovituri aeriene ale SUA si aliatilor din coalitia anti-ISIL se sfla in curs, existand pericolul unor interferente cu aparatele rusesti. Convorbirile dintre militarii rusi si americani au rolul de a stabili comunicarile necesare pentru evitarea conflictelor accidentale.

Stratfor mentioneaza ca un centru de coordonare a loviturilor militare ale Rusiei, Iranului si Irakului impotriva Statului Islamic a fost infiintat in capitala irakiana.

×