x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Contestatarii lui Trump s-au jucat cu algoritmul Google. Ce rezultate îți dă motorul de căutare dacă scrii ”idiot”

Contestatarii lui Trump s-au jucat cu algoritmul Google. Ce rezultate îți dă motorul de căutare dacă scrii ”idiot”

19 Iul 2018   •   17:41
Contestatarii lui Trump s-au jucat cu algoritmul Google. Ce rezultate îți dă motorul de căutare dacă scrii ”idiot”

Trump a plutit întâi deasupra protestului de la Londra sub forma unui bebeluș în scutece pe parcursul protestului desfașurat în timpul vizitei președintelui american în Marea Britanie. 

Acum, aceeași protestatari s-au mobilizat pe internet și au reușit să manipuleze motorul de căutare Google astfel încât atunci când cineva caută ”Idiot” în imagini, primele fotografii îl prezintă pe liderul de la Casa Albă. 

The Guardian notează că mișcarea a debutat în momentul în care protestatarii au folosit melodia trupei Green Day, American Idiot, ca imn al mitingului. Acum, din ce în ce mai mulți utilizatori protită de asocierea creată între numele lui Trump și cuvântul ”idiot” și promovează pe rețeaua Reddit pozele președintelui cât și cuvântul.

NU este pentru prima oară când algoritmul Google este manipulat de utilizatori. În anul 2004, rezultatul cuvântului ”jew” (evreu) era o caricatura a unui personaj cu nas coroiat. În anul 2009, rezultatul căutării numelui Michelle Obama era o fotografie trucată în care fașa soției fostului președinte avea trăsături de maimuță. În anul alegerilor din SUA, rezultatul căutărilor cuvântului ”violator” erau fotografii cu Bill Clinton, mai scriu jurnaliștii The Guardian.

×
Subiecte în articol: trump idiot donald trump