x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Controversă - Imagini de la protestele de stradă din Coreea de Sud, folosite pentru reclamă la vodcă

Controversă - Imagini de la protestele de stradă din Coreea de Sud, folosite pentru reclamă la vodcă

12 Dec 2016   •   21:50
Controversă - Imagini de la protestele de stradă din Coreea de Sud, folosite pentru reclamă la vodcă

Folosirea unor imagini de la protestele de stradă împotriva preşedintei Coreii de Sud, Park Geun-hye, pentru reclama la o marcă de vodcă a suscitat o amplă polemică în ţară, multă lume criticând exploatarea comercială a unui eveniment politic, relatează EFE. 

În fotografia postată pe pagina oficială de Facebook a uneia dintre cele mai cunoscute mărci internaţionale de votcă, se poate vedea cum mii de persoane care poartă lumânări şi ocupă piaţa centrală din capitala Seul iau forma unei sticle de votcă. 

Sud-coreenii au protestat săptămâna trecută la Seul, în cele mai mari manifestaţii din istoria ţării, împotriva scandalului de corupţie şi trafic de influenţă în care este implicată preşedinta ţării. Sute de persoane au criticat online folosirea acestor imagini pentru această reclamă cu sloganul: "Viitorul este al tău, creează-l" 

"Mă simt ruşinat că am purtat o lumânare şi am devenit obiectul unei campanii pentru o băutură alcoolică", a scris un utilizator pe Facebook. În timp ce altul s-a indignat de această "comercializare a democraţiei" şi de folosirea acestor imagini în mod "nepotrivit" într-o reclamă. 

Nu toate opiniile au fost însă contrare, unii utilizatori subliniind "utilizarea inteligentă a acestor imagini" şi a sloganului. "Mi-a plăcut sprijinul pe care îl oferă coreenilor, mai ales mesajul că ei îşi pot crea propriul viitor, nu politicienii sau persoane străine", a remarcat unul dintre ei.AGERPRES

×