x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Convoiul britanic cu ajutoare pentru migranţi, aflat în drum spre Calais, blocat la frontieră

Convoiul britanic cu ajutoare pentru migranţi, aflat în drum spre Calais, blocat la frontieră

18 Iun 2016   •   20:50
Convoiul britanic cu ajutoare pentru migranţi, aflat în drum spre Calais, blocat la frontieră

Un convoi britanic, aflat în drum spre nordul Franţei pentru a distribui ajutoare migranţilor, însă interzis în această săptămână de autorităţile franceze, a fost întors din drum sâmbătă la punctul de trecere a frontierei în portul Dover (sud-estul Angliei), relatează AFP.

"Un camion de 38 de tone plin cu ajutoare a reuşit să treacă, însă majoritatea celor 250 de automobile care-l însoţeau au fost întoarse înapoi. Franţa ne împiedică să mergem", a declarat unu dintre organizatorii convoiului, John Rees.

"Ne vom întoarce pentru a merge să protestăm în faţa ambasadei Franţei la Londra", a adăugat el. Convoiul a plecat spre Calais (nordul Franţei) sâmbătă dimineaţa din faţa parlamentului de la Londra.

Poliţia din Kent, comitatul unde se găseşte Dover, a declarat că a primit o notificare a deciziei autorităţilor franceze de a nu lăsa convoiul să intre pe teritoriul francez şi nu a putut "să se opună deciziei".

Fabienne Buccio, prefectul Pas-de-Calais, a interzis miercuri, în numele "ordinii publice", circulaţia convoiului către "jungla" din Calais, tabăra de refugiaţi unde trăiesc în condiţii mizere circa 5.000 de persoane. AGERPRES

×
Subiecte în articol: convoi cu ajutoare