x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cooperare militară Iran-Rusia. Teheranul neagă în continuare furnizarea de drone către Moscova

Cooperare militară Iran-Rusia. Teheranul neagă în continuare furnizarea de drone către Moscova

21 Oct 2022   •   17:45
Cooperare militară Iran-Rusia. Teheranul neagă în continuare furnizarea de drone către Moscova
Sursa foto: pixabay.com

Autoritățile de la Teheran spun că Iranul cooperează cu Federația Rusă în domeniul militar dar nu au trimis drone și armament pentru a fi folosite împotriva Ucrainei, scrie EFE.

''Avem o cooperare în domeniul apărării cu Rusia, dar politica noastră nu este de a trimite arme şi drone împotriva Ucrainei. Afirmaţia potrivit căreia trimitem rachete în Rusia pentru a fi folosite împotriva Ucrainei nu are nicio bază. Ne opunem războiului şi escaladării în Ucraina''', a transmis Hosein AMir Abdolahian, șeful diplomației europene, pe Twitter.

Acesta a discutat telefonic și cu omologul lui din UE, Josep Borrell.

UE a stabilit noi sancțiuni Iranului asupra unor persoane fizice și juridice din Iran, suspecte că ar fi implicate în furnizarea de drone către forțele ruse.

Totodată, ayatolanul Ali Khamenei, a vorbit în termeni laudativi despre dronele autohtone spunând că sunt ''rezultatul celor mai bune talente ale Iranului şi care fac cinste ţării'', alături de sateliţii, industria nucleară, rachetele şi vaccinurile produse în Iran.

 

×
Subiecte în articol: iran Rusia