x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copii-sclavi, în Coreea de Nord

Copii-sclavi, în Coreea de Nord

de Şerban Mihăilă    |    16 Dec 2016   •   19:30
Copii-sclavi, în Coreea de Nord

Imagini cutremurătoare cu copii obligați să muncească precum sclavii pentru a repara șine de cale ferată în Coreea de Nord au fost date publicității de „Daily Mirror”, după ce au fost filmate pe ascuns de informatori sub acoperire. Cei mai tineri dintre copii au cinci ani. Unii dintre ei sunt siliți să care bolovani cu cârca, iar alții bat cu ciocanul în șine.

Copiii sunt luați din timpul orelor de școală sau de grădiniță, fiind puși să muncească până la zece ore pe zi, scrie „Mirror”. Într-unul din filme apare un băiat de opt-nouă ani, cu fața disperată, îmbrăcat într-un tricou al naționalei engleze de fotbal, căruia i se ordonă să sfarme o stâncă, scrie publicația. În apropiere, perechi de fete se chinuie să ridice bolovani cu ajutorul unui sac și îi depozitează apoi în mormane. „Un alt copil se chircește sub povara pietrelor. Învățătorii care-și ascund fețele de soarele orbitor de la mijlocul zilei zbiară și dau ordine altor copii, care sunt încovoiați sub greutatea unor saci de dimensiunea propriilor trupuri”, arată „Mirror”. „Sunt ridicate mormane de roci masive sfărâmate de copii-sclavi plini de praf. Existența lor jalnică este într-un contrast absolut cu cea a tiranului Kim Jong-un”, susține aceeași sursă. Aceste imagini au fost surprinse la un șantier de cale ferată situat în provincia Chagang, din nordul țării. Activiști pentru drepturile omului susțin că milioane de copii din Coreea de Nord sunt folosiți ca sclavi în fiecare zi. Mai mult, copiii ar fi bătuți cu bestialitate dacă nu-și îndeplinesc sarcinile zilnice. Citat de „Mirror”, Michael Glendinning, membru al organizației umanitare Alianța Europeană pentru Drepturile Omului din Coreea de Nord, a declarat că imaginile sunt „înspăimântătoare” și a precizat că exploatarea copiilor „este unul dintre cele mai îngrozitoare abuzuri comise de regimul nord-coreean”.

 

Milioane de copii nord-coreeni sunt forțați să-și rupă spinarea, prestând munci ce le răpesc șansa unei copilării fericite”, Michael Glendinning

×