x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copiii din Venezuela plătesc prețul regimului socialist al lui Maduro

Copiii din Venezuela plătesc prețul regimului socialist al lui Maduro

04 Feb 2019   •   10:13
Copiii din Venezuela plătesc prețul regimului socialist al lui Maduro

Mor de foame, mor din cauza bolilor care ar putea fi vindecate, sunt vânduți către pedofili sau pur și simplu sunt abandonați, copiii din Venezuela sunt nevoiți să plătească un preț teribil pentru experimentual socialist, și eșuat, al țării, notează Daily Mail.

În prezent, unul din șapte copii suferă de malnutriție, în condițiile în care salariile nu mai reușesc să acopere cheltuielile de zi cu zi.

Bolile comune – rujeola, difteria, diareea rotavirusă – care aproape că au dispărut din țările bogate, ucid copii în număr mare, iar pneumonia este din ce în ce mai prezentă.

Mamele au început să-și vândă fiicele pentru a putea să cumpere mâncare. Alți părinți loviți de foamete își abandonează copiii pe stradă pentru a lupta singuri.

„Venezuela a fost odată cea mai bogată țară din America Latină”, a spus doctorul Huniades Urbina, directorul principalului spital de copii din Caracas. „Pacienții veneau înainte la Caracas pentru că puteam să oferim cel mai bun tratament din regiune. Acum nici măcar nu mai putem să ne hrănim pacienții.”

Lipsit de resurse și înghesuit de interfața regimului socialist al președintelui Maduro, spitalul Ninos Jose Manuel de los Rios a fost jefuit de mare parte din echipamentul de care un spital modern are nevoie. Nu există niciun echipament medical pentru examene radiografice, nouă dintre cele 12 săli de operații au fost închise, iar 310 dintre cele 400 de paturi nu mai sunt folosite.

Spitalul nu-și mai poate permite medicamentele neceare pentru tratarea tinerilor pacienți. Dacă părinții nu cumpără medicamentele, pacienții mor.

„Venezuela avea un program de vaccinare împotriva bolilor copilăriei. Guvernul a spus că țara nu-și mai permite că cumpere acele vaccinuri, iar acum avem epidemii.”, a spus dr. Hunaides Urbina.

Nu există statistici legate de câți copii au murit anul trecut, pentru că regimul socialist a refuzat să le publice. Cu toate acestea, cifrele din 2017 arată că rata mortalității s-a dublat în mai puțin de 10 ani, de la 16.6% la 30.9%.

×