x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum au supraviețuit patru copii în jungla columbiană timp de cinci săptămâni ?

Cum au supraviețuit patru copii în jungla columbiană timp de cinci săptămâni ?

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   14:45
Cum au supraviețuit patru copii în jungla columbiană timp de cinci săptămâni ?
Sursa foto: Hepta

Cei patru copii indigeni care au fost dați dispăruți timp de peste cinci săptămâni în jungla din sudul Columbiei își vor spune propria poveste despre această încercare, a declarat duminică tatăl celor doi frați mai mici, relatează Reuters.

Copiii, cu vârste cuprinse între 1 și 13 ani, au supraviețuit accidentului aviatic din 1 mai, în care a murit mama și alți doi adulți. Ei au fost găsiți vineri în provincia Caqueta, după săptămâni de căutări de către armată și comunitățile indigene.

Calvarul lor a început la primele ore ale dimineții, când avionul Cessna 206 care transporta șapte persoane și care călătorea între aeroportul Araracuara din Caqueta și San Jose del Guaviare, un oraș din provincia Guaviare, a emis o alertă de tip mayday din cauza unei defecțiuni la motor.

„Își vor spune poveștile și le veți auzi”, a declarat Manuel Ranoque, tatăl fraților de 1 și 5 ani, după ce i-a vizitat la spitalul militar din Bogota.

„Nu este ușor să îi întrebăm, deoarece copiii au stat 40 de zile fără să mănânce bine, așa că nu am reușit să obțin informații de la copilul cel mare”, a declarat Ranoque reporterilor.

De asemenea, Ranoque le-a spus reporterilor că mama copiilor a supraviețuit patru zile după prăbușire, o versiune contestată de un alt membru al familiei care a vorbit, de asemenea, cu jurnaliștii. Reuters nu a reușit să verifice independent aceste informații.

O echipă a găsit avionul pe 16 mai într-o zonă densă din pădurea tropicală și a recuperat corpurile celor trei adulți aflați la bord, însă copiii nu au fost găsiți nicăieri.

Simțind că aceștia ar putea fi în viață, armata columbiană a intensificat căutările și a trimis 150 de soldați cu câini în zonă, unde ceața și frunzele dese au limitat foarte mult vizibilitatea. Zeci de voluntari indigeni s-au alăturat, de asemenea, căutărilor. Pe măsură ce căutările avansau, soldații au găsit mici indicii care i-au făcut să creadă că cei mici sunt încă în viață, inclusiv urme de pași, un biberon, scutece și bucăți de fructe care arătau ca și cum oamenii ar fi mușcat din ele.

Potrivit generalului Pedro Sánchez, care s-a ocupat de operațiunile de salvare, copiii au fost găsiți la 5 km distanță de locul prăbușirii avionului, într-o mică pădure. El a declarat că echipele de salvare au trecut de câteva ori la o distanță cuprinsă între 20 și 50 de metri de locul în care au fost găsiți copiii, dar nu i-au văzut.

"Copiii mici erau deja foarte slăbiți", a spus Sánchez. "Puteau doar respira sau mai aveau putere pentru a ajunge la un fruct mic pentru a se hrăni sau pentru a bea o picătură de apă în junglă", a spus el.

Rămâne o oarecare confuzie cu privire la motivul pentru care copiii nu au fost găsiți mai devreme, având în vedere că echipele de căutare au trecut atât de aproape de ei.

Copiii care au supraviețuit în junglă

 

 

×
Subiecte în articol: jungla copii