x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copil, găsit cu orbitele goale, după ce a fost răpit de traficanţii de organe

Copil, găsit cu orbitele goale, după ce a fost răpit de traficanţii de organe

27 Aug 2013   •   18:29
Copil, găsit cu orbitele goale, după ce a fost răpit de traficanţii de organe
Sursa foto: China News

Act de cruzime fără precedent chiar şi pentru societatea chineză. Răpit de traficanţii de organe din faţa casei sale, unde se juca neînsoţit, un băieţel de şase ani a fost găsit câteva ore mai târziu, în stare de inconştienţă, cu faţa plină de sânge, şi cu orbitele goale, globii oculari fiind găsiţi alături de locul în care zăcea, dar fără cornee.

Părinţii nu au sesizat lipsa băiatului de la locul de joacă decât la orele serii. Însoţiţi de mai mulţi membri ai familiei au început o căutare disperată, l-au găsit trei ore mai târziu, pe un câmp din apropierea orăşelului în care locuiesc, cu faţa plină de sânge. Tatăl familiei a declarat jurnaliştilor că lipsa globilor oculari n-a fost descoperită decât la spital, iniţial crezându-se că rânile micuţului provin dintr-un accident pe care l-ar fi suferit.
Medicii au declarat că avea sânge pe toată faţa, pleoapele întoarse şi că fusese drogat, pierzându-şi conştienţa, în timpul operaţiei la care fusese supus.

Actul criminal a fost extrem de comentat atât în media, cât şi în societate, poliţia oferind o recompensă de aproape 16,000 de dolari pentru identificarea criminalilor.

Din cauza cererii enorme de pe piaţă, în China, în fiecare an din cele aproximativ 300,000 de persoane aflate pe lista de aşteptare, doar 10,000 beneficiază de un transplant, traficul ilicit de organe a atras atenţia crimei organizate, în ultimul timp fiind înregistrate numeroase răpiri pentru prelevarea de organe.
dailymail.co.uk

×