x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copil român deportat pentru că e bolnav

Copil român deportat pentru că e bolnav

de Carmen Plesa    |    23 Ian 2008   •   00:00

Un băiat român care suferă de o boală de sânge, al cărei tratament i-ar putea costa pe contribuabilii neozeelandezi 5 milioane de dolari, e la un pas de a pierde lupta pentru a rămâne în Noua Zeelandă

Un băiat român care suferă de o boală de sânge, al cărei tratament i-ar putea costa pe contribuabilii neozeelandezi 5 milioane de dolari, e la un pas de a pierde lupta pentru a rămâne în Noua Zeelandă, unde a emigrat cu părinţii, scrie The New Zealand Herald. Adrian Vîlceanu (11 ani) are o boală de sânge ereditară, numită talasemie majoră, care necesită transfuzii lunare de sânge şi injecţii. S-a estimat că tratamentul băiatului a costat în ultimii doi ani 57.000 de dolari, bani proveniţi din taxele plătite de contribuabilii din Noua Zeelandă. Dacă băiatul va trăi până la 50 de ani, costul pentru tratament ar putea ajunge până la 5 milioane de dolari.

Părinţii copilului au răspuns incorect la patru întrebări atunci când au completat cererile de emigrare, omiţând să menţioneze cheltuielile pe care ar fi nevoit să le facă statul neozeelandez pentru tratamentul fiului bolnav.

Iniţial, Tribunalul a decis să res­pingă cererea de deportare a familiei lui Adrian, făcută de fostul ministru al Imigrării David Cunliffe. Acesta a făcut însă apel.

Tribunalul va lua în considerare şi contribuţia părinţilor lui Adrian în societatea neozeelandeză: tatăl băiatului lucrează în industria aeronautică, iar mama este economist. Cuplul mai are o fetiţă nou-născută, care este sănătoasă.

×
Subiecte în articol: externe