x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corabie descoperită pe locul fostelor turnuri gemene din New York

Corabie descoperită pe locul fostelor turnuri gemene din New York

16 Iul 2010   •   00:00
Corabie descoperită pe locul fostelor turnuri gemene din New York

Descoperire arheologică importantă chiar în locul unde s-au aflat, până pe 11 septembrie 2001, turnurile gemene din New York. Săpăturile arheologilor au scos la iveală o corabie, care datează din secolul al XVIII-lea.



Vasul de aproape zece metri lungime şi vechi de aproximativ 200 de ani a fost descoperit în urma săpăturilor pe locul fostelor turnuri gemene. Arheologii au muncit trei zile în continuu pentru a scoate la suprafaţă corabia.

Oamenii au fost nevoiţi să acţioneze repede, dar cu foarte multă atenţie. Şi asta pentru că vasul se află într-o stare fragilă, iar în contact cu aerul exista riscul de a se deteriora. Orele de muncă nu i-au descurajat pe arheologii încântaţi peste măsură de descoperirea făcută.

Mai mult, alături de corabie, arheologii au descoperit şi o ancoră de 45 de kilograme.

Deocamdată nu există informaţii foarte clare despre marea descoperire. Vasul ar fi putut fi folosit, spun experţii, ca material pentru a asana partea joasă şi inundabilă a Manhattanului şi pentru a extinde astfel terenul de construcţie către râul Hudson.

Pentru a stabili exact vechimea corabiei, arheologii vor face  mai multe analize, care vor fi în măsură să aducă şi răspunsul aşteptat.



Antena3

×
Subiecte în articol: externe