x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a cerut să negocieze cu Bill Clinton

Coreea de Nord a cerut să negocieze cu Bill Clinton

08 Aug 2009   •   00:00

Autorităţile nord-coreene ar fi cerut să negocieze cu fostul preşedinte american Bill Clinton eliberarea celor două jurnaliste americane, Laura Ling şi Euna Lee, a declarat vineri Lisa Ling, sora Laurei, pentru postul de televiziune ABC, potrivit AFP.



Laura Ling (32 de ani), cetăţean american de origine chineză, şi colega sa Euna Lee (36 de ani), condamnate la 12 ani de muncă forţată pentru trecerea ilegală a frontierei nord-coreene, au revenit miercuri în Statele Unite împreună cu Bill Clinton, care a mers în Coreea de Nord pentru a obţine graţierea lor.

În cele patru luni şi jumătate de detenţie, Laura Ling a putut să discute la telefon cu sora sa de patru ori, a declarat Lisa Ling. "Evdient, apelurile erau supravegheate îndeaproape, iar anumite lucruri au fost comunicate (de nord-coreeni) prin intermediul ei", a precizat ea pentru ABC. "În cursul primului apel, Laura Ling a spus foarte clar că fostul preşedinte Clinton trebuie să fie acela care să negocieze în favoarea lor, altfel ele ar rămâne acolo pentru totdeauna", a adăugat Lisa Ling. "Am trecut imediat la acţiune. L-am sunat pe fostul vicepreşedinte Al Gore", care conduce Current TV, postul pentru care lucrează cele două jurnaliste. "Am informat Departamentul de Stat, iar fostul preşedinte Clinton a acceptat să se ducă. Dacă nu ar fi făcut acest lucru, Laura şi Euna ar fi în continuare în Coreea de Nord", a subliniat Lisa Ling. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe