x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim se joacă cu focul: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune!

Kim se joacă cu focul: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune!

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2023   •   12:00
Kim se joacă cu focul: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune!

Coreea de Nord a lansat marți două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în cadrul unui exercițiu militar, au anunțat autoritățile din Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat marți două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în largul coastei sale estice, a anunțat armata sud-coreeană. Rachetele au fost lansate în jurul orei 7:40 a.m. din provincia Hwanghae de Sud și au zburat aproximativ 620 de kilometri, a declarat Statul Major Întrunit al Coreei de Sud (JCS), potrivit Reuters.

Armata sud-coreeană era în stare de alertă maximă și acționează în colaborare cu militarii americani, a precizat JCS. Și premierul japonez Fumio Kishida a anunțat că Japonia colectează informații despre rachetă.

Armata sud-coreeană a „condamnat cu fermitate" Coreea de Nord, calificând lansările repetate de rachete drept o provocare gravă care amenință pacea și securitatea regiunii. De asemenea, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a criticat lansările ca fiind o încălcare a mai multor rezoluții ale Consiliului de Securitate ONU.

„Alianța Coreea de Sud-SUA va desfășura exercițiile și antrenamentele noastre așa cum au fost planificate, chiar dacă Coreea de Nord va încerca să împiedice exercițiile noastre Freedom Shield prin provocări", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării, în cadrul unei conferințe de presă.

Lansarea are loc la două zile după ce Coreea de Nord a testat două rachete de croazieră strategice de pe un submarin și la mai puțin de o săptămână după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat armatei să intensifice exercițiile pentru a descuraja inamicii și a fi gata pentru un „război real".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un coreea de nord