x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord "îl condamnă la moarte" pe Donald Trump pentru insultele aduse lui Kim Jong-un

Coreea de Nord "îl condamnă la moarte" pe Donald Trump pentru insultele aduse lui Kim Jong-un

15 Noi 2017   •   13:22
Coreea de Nord "îl condamnă la moarte" pe Donald Trump pentru insultele aduse lui Kim Jong-un

Presa de stat a Coreei de Nord l-a criticat pe Donald Trump pentru insultele aduse de acesta la adresa lui Kim Jong-un, afirmând că preşedintele Statelor Unite ale Americii merită pedeapsa cu moartea şi îl numeşte laş pentru că a anulat o vizită la graniţa coreeană, scrie The Guardian.

Un editorial publicat în ziarul partidului, Rodong Sinmun, îşi concentrează furia asupra vizitei lui Trump în Coreea de Sud, în timpul căreia acesta a denunţat “dictatura crudă” a Coreei de Nord. Vizita în Coreea de Sud a fost parte a turneului său în cinci ţări din Asia.

“Cea mai gravă crimă pentru care nu poate fi iertat vreodată este cea că a îndrăznit să rănească, cu răutate, demnitatea conducerii supreme”, scrie în editorial. “Ar trebui să ştie că este doar un criminal hidos condamnat la moartea de coreeni”.

De când a devenit preşedinte, Trump s-a angajat într-un război al cuvintelor cu Kim Jong-un, aruncând reciproc insulte personale şi ameninţări cu forţa armată. Conflictul a ridicat îngrijorări în privinţa unei posibile declanşări a ostilităţilor.

La sfârşitul turneului din Asia, Donald Trump a publicat pe Twitter din Hanoi. Postarea, în care jignirile au ajuns la un nou nivel, face referire la înălţimea şi la greutatea liderului nord coreean.

“De ce m-ar insulta Kim Jong-un spunându-mi că sunt ‘bătrân’, când eu nu l-am numit niciodată pe el ‘mic şi gras’?”, a scris Donald Trump pe Twitter.

×
Subiecte în articol: donald trump coreea de nord Kim Jong-un