x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud: O companie îşi forţa angajaţii să slăbească

Coreea de Sud: O companie îşi forţa angajaţii să slăbească

07 Mar 2011   •   13:26

Comisia Naţională pentru Drepturile Omului a fost sesizată de către un inginer de 31 de ani de la o companie de electronică care a trebuit să îşi părăsească locul de muncă după trei luni de presiuni.

Imediat după ce a fost angajat, bărbatul a fost desemnat în cadrul unui grup de cinci angajaţi obezi să se supună unui program de slăbit prin exerciţii de sport, sub supravegherea şefului lor de serviciu.

Compania a fost condamnată să îi dea bărbatului 3.200 de euro despăgubiri.

Potrivit reprezentanţilor companiei, angajaţii se supuneau voluntar acestui program, dar în corespondenţa electronică vicepreşedintele stigmatiza salariaţii numindu-i pe cei care nu reuşeau să slăbească, potrivit Comisiei Drepturilor Omului.

Prin corespondenţa electronică se cerea urgent supravegherea programele de slăbire. Directorii le puneau în vedere în egală măsură salariaţilor să prezinte o foaie albă de demisie, pusă apoi în practică dacă nu şi-au atins obiectivul de pierdere în greutate.

Potrivit Comisiei, compania, al cărei nume nu a fost spus, cerea salariaţilor săi să se supună unui control psihic regulat şi să se justifice în cazul în care nu efectuau trei sesiuni de jogging pe zi.

×