x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud protestează, după ce atleții săi au fost prezentați ca fiind din Coreea de Nord la JO

Coreea de Sud protestează, după ce atleții săi au fost prezentați ca fiind din Coreea de Nord la JO

de Redacția Jurnalul    |    27 Iul 2024   •   19:00
Coreea de Sud protestează, după ce atleții săi au fost prezentați ca fiind din Coreea de Nord la JO
Sursa foto: Hepta

Coreea de Sud și-a exprimat regretul că delegația sa de sportivi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris de vineri a fost prezentată ca fiind din Coreea de Nord și a cerut asigurări din partea organizatorilor că greșeala nu se va mai repeta, scrie Reuters.

La trecerea pe Sena a ambarcațiunii care transporta atleții sud-coreeni, crainicul i-a prezentat drept „Republica Populară Democrată Coreeană”, numele oficial al Coreei de Nord. Prezentatorul a folosit aceeași introducere la trecerea delegației nord-coreene.

Viceministrul sud-coreean pentru sport și cultură, Jang Mi-ran, care se afla la Paris, a solicitat o întâlnire cu președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a precizat ministerul într-un comunicat.

„Ne exprimăm regretul că țara a fost prezentată ca fiind Coreea de Nord la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris”, a precizat acesta.

Comitetul Național Olimpic al Coreei de Sud a solicitat ca greșeala să nu se mai repete.

Delegația Coreei de Sud include 143 de sportivi care concurează în 21 de probe, iar cea a Coreei de Nord are 16 sportivi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de sud jocurile olimpice