x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea de Est

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea de Est

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2023   •   09:45
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea de Est

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică în Marea de Est, înainte de întâlnirea dintre Coreea de Sud și Japonia.

Lansarea a avut loc după reclamații aprinse din partea Coreei de Nord în ultimele zile privind avioanele americane de spionaj care ar fi încălcat spațiul aerian din zonele sale economice și condamnând o „vizită” recentă în Coreea de Sud a unui submarin american cu rachete de croazieră cu propulsie nucleară, relatează Reuters.

Paza de coastă japoneză a declarat că ceea ce se crede a fi o rachetă balistică părea să fi aterizat la mijlocul dimineții. Anterior, aceasta a prezis că proiectilul va cădea în afara Zonei Economice Exclusive a Japoniei și la aproximativ 550 km la est de peninsula coreeană.

Racheta a zburat timp de 74 de minute până la o altitudine de 6.000 km și o rază de acțiune de 1.000 km, a relatat TV Asahi, citând un oficial japonez din domeniul apărării, în ceea ce ar fi cel mai lung timp de zbor al unei rachete nord-coreene.

Premierul japonez Fumio Kishida, care se află în Lituania pentru a participa la summitul NATO, a cerut informații și a ordonat echipei sale să rămână în alertă pentru a se pregăti pentru evenimente neprevăzute.

Kishida este așteptat să se întâlnească miercuri cu președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, iar secretarul-șef al cabinetului japonez Hirokazu Matsuno a declarat că este planificat și un summit cu Coreea de Sud, Australia și Noua Zeelandă.

"Vom răspunde în strânsă cooperare cu comunitatea internațională", a declarat Matsuno într-o conferință de presă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord racheta balistica