x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în Coreea de Sud: Un militar şi-a împuşcat 12 camarazi şi a fugit, la graniţa cu Nordul

Alertă în Coreea de Sud: Un militar şi-a împuşcat 12 camarazi şi a fugit, la graniţa cu Nordul

22 Iun 2014   •   09:12
Alertă în Coreea de Sud: Un militar şi-a împuşcat 12 camarazi şi a fugit, la graniţa cu Nordul

Coreea de Sud a lansat o amplă acţiune pentru prinderea unui militar din propriile sale forţe armate care, sâmbătă, şi-a împuşcat mortal cinci camarazi şi a rănit alţi şapte – informează BBC, citând surse locale.

Incidentul s-a petrecut chiar la graniţa cu Coreea de Nord.

Trupe desfăşurate în zonă blochează rutele pe care fugarul ar putea scăpa atât spre interiorul ţării, cât şi peste graniţa cu nordul comunist. Totodată, sunt păzite mai multe localităţi în care militarul ar putea ajunge. El a fugit cu arma sa şi cu muniţie.

Corespondentul BBC spune că paza zonei demilitarizate care desparte Nordul de Sud este considerată una dintre cele mai dure misiuni pe care le poate primi un recrut sud-coreean. În Coreea de Sud serviciul militar este obligatoriu. Militarul fugar avea gradul de sergent şi urma să fie lăsat la vatră peste trei luni. Conform agenţiei de presă Yonhap, sergentul Lim era pe o listă a militarilor cărăra trebuia să li se acorde o atenţie specială, pentru că se adaptau greu la viaţa în armată.

Incidentul de sâmbătă nu este singular. Asemenea tragedii sunt puse pe seama regimului sever impus în armată şi problemelor mentale ale unor recruţi.

În 2011, un soldat sude-coreean a deschis focul asupra colegilor săi, apoi a încercat să se arunce în aer cu o grenadă. Patru soldaţi şi-au pierdut atunci viaţa.

×
Subiecte în articol: coreea de sud incident granita