x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corina Creţu, de la Tel Aviv la Ramallah

Corina Creţu, de la Tel Aviv la Ramallah

10 Ian 2009   •   00:00

Europarlamentarul român Corina Creţu a luat parte, în cadrul unei delegaţii a legislativului UE, la o întâlnire cu preşedintele Israelului, Shimon Peres, pentru a discuta situaţia din Fâşia Gaza, relatează Agerpres. Delegaţia Parlamentului European se află într-o vizită în Israel şi în teritoriile palestiniene.

“Preşedintele Shimon Peres ne-a prezentat poziţia Israelului cu privire la acest conflict şi în special cauzele ce au determinat intervenţia împotriva bazelor militare ale Hamas, care au ameninţat viaţa cetăţenilor evrei din vecinătatea Fâşiei Gaza în ultimii opt ani. În opinia şefului statului israelian, Hamas nu reprezintă interesele populaţiei palestiniene, această grupare folosind copii, moschei şi şcoli ca scuturi în acţiunile sale teroriste”, a declarat Corina Creţu, membră a Comisiei pentru dezvoltare a Parlamentului European (DEVE), responsabilă de problematica ajutorului umanitar.

Tot ieri, Corina Creţu s-a aflat la Ramallah, la o reuniune cu Salam Fayyad, primul-ministru al Autorităţii Naţionale Palestiniene. “Una dintre ideile cele mai importante exprimate de premierul Saalam Fayad a fost că tot ceea se întâmplă acum în Gaza contribuie, de fapt, la întărirea influenţei Hamas în zonă. Este şi motivul pentru care am insistat, la rândul nostru, asupra necesităţii opririi confruntărilor militare şi politice şi a reluării dialogului între cele două părţi palestiniene pe de o parte, şi a colaborării între Autoritatea Naţională Palestiniană şi Israel pe de altă parte”, a conchis Corina Creţu.

×
Subiecte în articol: externe corina cretu