x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coroana Sfântului Edward va fi modificată pentru a i se potrivi lui Charles al III-lea

Coroana Sfântului Edward va fi modificată pentru a i se potrivi lui Charles al III-lea

de Redacția Jurnalul    |    04 Dec 2022   •   10:20
Coroana Sfântului Edward va fi modificată pentru a i se potrivi lui Charles al III-lea
Sursa foto: The Royal Family/Facebook

Coroana Sf. Edward a fost scoasă din Turnul Londrei pentru a fi redimensionată pentru regele Charles III înainte de încoronare, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham.

Coroana istorică a Sfântului Edward, care a fost piesa centrală a încoronării monarhilor din Anglia timp de peste 350 de ani, a fost scoasă din Turnul Londrei spre a fi modificată pentru încoronarea regelui Charles al III-lea în luna mai a anului viitor.

Deosebit de grea de purtat - mai mult de două kilograme -, deşi a fost transformată în 1911, această coroană este "cea mai importantă şi cea mai sacră dintre toate coroanele", potrivit descrierii ei făcute pe site-ul palatului regal.

Coroana, care de obicei face parte din Bijuteriile Coroanei expuse la Turnul Londrei, a fost folosită de la încoronarea regelui Charles al II-lea, în 1661, după ce monarhia a fost restaurată în urma republicii de 10 ani a lui Oliver Cromwell.

Coroana Sfântului Edward a înlocuit o versiune medievală, despre care se crede că datează din secolul al XI-lea, din timpul domniei lui Edward Mărturisitorul, care a fost topită în 1649.

Charles al III-lea va fi încoronat cu Coroana Sfântului Eduard în timpul ceremoniei solemne care va avea loc la 6 mai la Westminster Abbey din Londra, la fel cum a fost încoronată și mama sa defunctă, regina Elisabeta a II-a, în 1953.

El va purta, de asemenea, Coroana Imperială de Stat în timpul ceremoniei.

Coroana Sfântului Edward este alcătuită dintr-o ramă de aur masiv încrustată cu rubine, ametiste, safire, granate, topaze și turmaline. Aceasta își urmează predecesorul său medieval original, având patru cruci-pattée și patru flori de lis. Are, de asemenea, un capac de catifea cu o bandă de hermină.

×