x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus: Numărul infectărilor continuă să crească la Shanghai, în pofida lockdown-ului

Coronavirus: Numărul infectărilor continuă să crească la Shanghai, în pofida lockdown-ului

13 Apr 2022   •   18:30
Coronavirus: Numărul infectărilor continuă să crească la Shanghai, în pofida lockdown-ului
Sursa foto: Hepta

Numărul infectărilor cu coronavirus continuă să crească la Shanghai în pofida lockdown-ului, au declarat miercuri oficiali locali, potrivit DPA.

Un record de 26.330 de cazuri noi a fost raportat marţi, au indicat miercuri autorităţile, precizând însă că majoritatea cazurilor sunt asimptomatice.

Shanghai este în centrul celui mai mare val de COVID-19 din China de la începutul pandemiei în urmă cu mai bine de doi ani şi a înregistrat cea mai mare parte a celor aproximativ 28.000 de cazuri la nivel naţional.

În pofida anunţului de luni cu privire la relaxarea treptată a lockdown-ului, marea majoritate a celor 26 de milioane de locuitori ai zonei Shanghai-ului este încă afectată de restricţiile de circulaţie.

Locuitorilor li s-a permis să-şi părăsească casele miercuri, însă majoritatea magazinelor rămân închise. La Fabricile Volkswagen din Shanghai şi Changchun, în nord-estul Chinei, activitatea nu a fost reluată.

Cu toate că restricţiile de circulaţie urmează să fie ridicate la Shanghai în zonele rezidenţiale în care nu au fost înregistrate infecţii noi în ultimele două săptămâni, comitetele de cartier şi companiile care administrează proprietăţile le cer rezidenţilor să nu-şi părăsească apartamentele sau ansamblurile de locuinţe ca măsură de precauţie.

Există nemulţumiri tot mai mari la Shanghai - centrul financiar şi economic al Chinei - cu privire la aprovizionarea insuficientă cu alimente, îngrijirile medicale deficitare sau la copiii infectaţi ţinuţi departe de părinţi din cauza măsurilor de carantină.

×