x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coruptie in Senatul SUA: Menendez, LIDERUL COMISIEI DE POLITICA EXTERNA, sub ANCHETA

Coruptie in Senatul SUA: Menendez, LIDERUL COMISIEI DE POLITICA EXTERNA, sub ANCHETA

de Dan Constantin    |    04 Apr 2015   •   12:25
Coruptie in Senatul SUA: Menendez, LIDERUL COMISIEI DE POLITICA EXTERNA, sub ANCHETA

Un caz de coruptie la nivel inalt a izbucnit in capitala Statelor Unite. Senatorul Bob Menendez, seful comisiei de politica externa a Senatului SUA se afla sub un pachet de acuzatii. Departamentul de Justitie. a lansat impotriva senatorului democrat de New Jersey 14 capete de acuzare, intre care luare de mita, conspiratie, fals in declaratii.

Bob Menendez ar fi primit de la un medic oftalmolog din Miami cadouri sub forma de bilete de avion, excursii de lux, participari la partide de golf in Republica Dominicana, Paris, Florida, in valoare de sute de mii de dolari. Doctorul a obtinut prin influenta celui sponsorizat contracte cu casele de asigurari medicale dar si permise de sedere in SUA pentru amantele lui.
Menendez respinge acuzatiile si spune ca Departamentul de Justitie nu face diferenta intre prietenie si coruptie.

Un editorial din Washington Post cere demisia lui Menendez, faptele lui fiind rusinoase,pana la demonstrarea coruptiei.

Senatorul Menendez, ca sef al comisiei de politica externa din legislativ, ar urma sa dea avizul pentru numirea noului ambasador al SUA in Romania.Audierea acestuia nu a fost insa inclusa in calendarul comisiei.

Menendez a mai fost sub suspiciunea de coruptie in 2008 cand a solicitat organelor federale de reglementare financiara acordarea de ajutor unei banci aflate in dificultate. S-a descoperit ca directorii bancii contribuisera la finantarea campaniei electorale a lui Menendez.

Bob Menendez este de origina cubaneza, s-a nascut in 1954 intr-o familie de imigranti ; tatal lui a fost tamplar iar mama croitoreasa.

×