x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coşmar feroviar în Japonia, provocat de un limax

Coşmar feroviar în Japonia, provocat de un limax

24 Iun 2019   •   12:29
Coşmar feroviar în Japonia, provocat de un limax

Un operator feroviar din Japonia a anunţat duminică că un limax a reprezentat motivul unei pene de curent care a blocat circulaţia a zeci de trenuri luna trecută şi a provocat întârzieri pentru 12.000 de pasageri, relatează luni AFP.
Electricitatea a fost întreruptă pe 30 mai pe mai multe linii feroviare din sudul arhipelagului. Compania feroviară Kyushu, cunoscută şi sub numele de JR Kyushu, a fost nevoită să anuleze 26 de curse, în timp ce altele au avut întârzieri, ceea ce a provocat haos pe o reţea feroviară cunoscută pentru eficienţa şi punctualitatea sa.
JR Kyushu a anunţat duminică că a descoperit vinovatul, în acest caz un limax care a intrat într-un tablou electric aflat în apropiere de şine. 
"Am căutat dispozitivul responsabil pentru pana de curent", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei. "Am crezut iniţial că a fost vorba despre o eroare, însă de fapt a fost un limax mort", a spus el.
Un incident "rar" în opinia lui. "Avem deseori probleme legate de coliziunea între trenuri şi căprioare, însă niciodată nu avut incidente provocate de limacşi", a precizat el, adăugând că în urma incidentului compania a verificat toate tablourile electrice din zonă însă nu a mai descoperit alţi "intruşi".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: japonia