x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Costa Rica, cea mai fericită ţară din lume

Costa Rica, cea mai fericită ţară din lume

05 Iul 2009   •   00:00
Costa Rica, cea mai fericită ţară din lume

Trăind în deplină armonie cu mediul înconjurător, Costa Rica este cea mai fericită ţară din lume, relata presa locală comentând rezultatele anchetei unei asociaţii ecologiste britanice.



Peste 85% din locuitori se declară 'fericiţi să trăiască' în această ţară latino-americană, conform studiului realizat de organizaţia neguvernamentală 'The New Economics Fondation', relatează AFP, citată de Agerpres.

Criteriile reţinute iau în calcul nivelul de satisfacţie al locuitorilor, dar şi speranţa de viaţă şi politicile privind mediul înconjărotor ale fiecărei ţări.

'În Costa Rica, speranţa de viaţă este de 78,5 ani, 85% din locuitori se declară fericiţi şi satisfăcuţi de existenţa lor, iar ţara nu este departe de a-şi găsi echilibrul între consum şi resurse naturale', semnalează Nic Mars, unul din autorii studiului.

Pe locul doi din cele 143 de ţări examinate se clasează Republica Dominicană, un paradis turistic din Caraibe, urmată de Australia.

Americal Latină este o regiune 'fericită' deoarece monopolizează nouă din primele zece locuri ale clasamentului. Statele Unite ale Americii se află abia pe locul 114 al listei, iar Zimbabwe deţine lanterna roşie.

Un precedent clasament, realizat în 2006, plasa pe primul loc arhipelagul Vanatu din Oceanul Pacific.

×
Subiecte în articol: externe