x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cotaţia Facebook a atins un nou minim, iar Zuckerberg a ieşit din top 10 al miliardarilor din IT

Cotaţia Facebook a atins un nou minim, iar Zuckerberg a ieşit din top 10 al miliardarilor din IT

03 Aug 2012   •   10:14
Cotaţia Facebook a atins un nou minim, iar Zuckerberg a ieşit din top 10 al miliardarilor din IT

Cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg a iesit din randul celor mai bogati 10 miliardari din sectorul IT, dupa ce actiunile Facebook au coborat in timpul sedintei de joi pe bursa din Statele Unite la un nou minim record, sub 20 de dolari.

Actiunile Facebook au inchis in scadere cu 4%, la 20,04 dolari, insa au atins pe parcursul sedintei un minim, de 19,82 dolari.

Averea lui Zuckerberg, 28 de ani, a scazut cu 423 milioane de dolari joi, iar seful Facebook are acum o avere de 10,2 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Zuckerberg se afla cu circa 400 de milioane de dolari in urma lui James Goodnight, cofondator al producatorului de software SAS Institute. Goodnight ocupa acum pozitia a zecea in Indicele Miliardarilor calculat de Bloomberg.

"Din punct de vedere emotional i-ar putea pasa. Zuckerberg este insa mult mai ingrijorat de mentinerea cotei de piata a Facebook decat de fluctuatiile actiunilor. Nu este ingrijorat ca o sa ramana falit", a declarat Ron Florance, director operational la Wells Fargo Private Bank.

Actiunile Facebook au pierdut 47% fata de pretul de listare de 38 de dolari. Compania a raportat saptamana trecuta rezultate care au aratat o incetinire a ceresterii veniturilor.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates este cel mai bogat miliardar din IT, cu o avere de 61,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Mediafax

×