x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coulibaly, in dialog cu ostaticii sai: Lasati musulmanii in pace si va vom lasa in pace! (AUDIO)

Coulibaly, in dialog cu ostaticii sai: Lasati musulmanii in pace si va vom lasa in pace! (AUDIO)

10 Ian 2015   •   18:15
Coulibaly, in dialog cu ostaticii sai:  Lasati musulmanii in pace si va vom lasa in pace! (AUDIO)

RTL a publicat in editia online fragmente din dialogul dintre Amedy Coulibaly si ostaticii pe care ii sechestrase in magazinul din Vincennes.
Postul de radio a declarat ca a decis sa dea publicitatii aceste inregistrari pentru a oferi opiniei publice informatii despre profilul psihologic al teroristului, rece, determinat, cu o retorica doctrinara, care nu lasa loc de negocieri.

Inregistrarea a fost facilitata de faptul ca dupa ce a raspuns la un apel telefonic, persoana respectiva, despre care nu se poate spune sigur ca era Coulibaly,nu a discutat cu redactorul radioului care sunase, si, dorind sa inchida conexiunea, nu a pus bine receptorul in furca.

Coulibaly, inarmat cu doua pusti mitraliera, s-a lansat intr-o retorica jihadista, motivandu-si actiunea ca fiind o replica la atacurile coalitiei internationale din Siria, Irak sau Afganistan.

"Incearca sa va faca sa credeti ca musulmanii sunt teroristi. Eu sunt nascut în Franta. Daca nu ar fi atacat dincolo, nu as fi aici", spune Coulibaly.

"Ma gandesc la Bashar al-Assad în Siria. Tortura oamenii. (...) Nu s-a intervenit ani de zile (...) apoi bombe, o coalitie de 50.000 de tari (sic), toate astea (...). De ce au facut asta? (...) Trebuie oprit atacul impotrivaStatului Islamic, trebuie sa se opreasca in a ne descoperi femeile, sa se opreasca din a-i baga la închisoare fratii nostri pentru nimic".

"In primul rand voi sunteti cei care v-ati ales guvernele si guvernele nu v-au ascuns ca veti porni un razboi în Mali sau în alta parte. În al doilea rand, voi le finantati. Va platiti taxele, asta inseamna ca sunteti de acord"
Un ostatic a incearcat sa combata ideea: "Suntem obligati".
"Nu sunteti obligati, eu nu îmi platesc impozitiele."
Ostaticul a continuat: "Cand îmi platesc impozitele, este pentru drumuri, scoli. Ne platim impozite, insa nu pentru a face rau cuiva".

Coulibaly si-a continuat discursul: "Daca toti oamenii s-ar uni, cum au facut-o pentru Charlie Hebdo, pentru a alege presedintele, si ati face bine daca v-ati uni sa manifestati si cereti: Lasati musulmanii in pace si va vom lasa in pace. De ce nu procedati asa?

La noi este legea Talionului. Cunoasteti lucrul asta prea bine. Asa cum a zis-o Allah, in Coran: Daca ne atingeti copiii, femeile, luptatorii nostri, vom ataca pe cei care lupta impotriva noastra. Voi stiti ce se petrece in tarile musulmane. In Irak, embargoul a ucis un milion de copii. Va spun ca armata voastra nu vrea sa mearga acolo pentru ca daca ar face asta, din momentul in care vor atinge pamantul, in doua minute vor fi taiati. Nici n-ar apuca sa lupte. Nu vor ajunge niciodata sa ne infranga, Oriunde ar fi lupta, n-au reusit niciodata. Allah este cu noi

Un discurs adesea nebulos, fara coerenta, plin de ura exact ca al celui care l-a inspirat, Osama bin Laden, pe care Coulibaly l-a si citat: “Asa cum a spus... Nu veti gusta niciodata pacea. Noi suntem cei care vom face pacea in Palestina”.


×
Subiecte în articol: atac terorist paris