x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Covid: Hong Kong reduce carantina la trei zile pentru a revigora călătoriile

Covid: Hong Kong reduce carantina la trei zile pentru a revigora călătoriile

08 Aug 2022   •   10:40
Covid: Hong Kong reduce carantina la trei zile pentru a revigora călătoriile

Hong Kong va reduce la trei zile perioada de carantină pe care trebuie să o petreacă cei care sosesc din străinătate, plus patru zile de monitorizare a stării de sănătate, aceasta fiind cea mai recentă măsură de relaxare a restricțiilor de călătorie, potrivit Bloomberg.

Persoanele care sosesc în Hong Kong din străinătate vor trebui să petreacă trei zile în carantină la hotel, iar apoi vor putea să efectueze cele patru zile de monitorizare a stării de sănătate, a anunțat luni șeful executivului John Lee.

Perioada de patru zile presupune reguli relativ lejere, călătorii putând să își părăsească locuințele și fiind restricționați doar în locurile cu risc ridicat. Astfel, în timpul celor patru zile de supraveghere, călătorii pot merge în birouri și centre comerciale și pot lua transportul public, cu condiția să facă zilnic un test rapid.

Noile reguli intră în vigoare vineri.

Relaxrea restricțiilor în ceea ce privește carantina a fost decisă după eliminarea suspendărilor de zbor din 7 iulie, care impuneau interdicții rapide pe anumite rute dacă acestea aduceau din greșeală pasageri infectați cu Covid.

„Vrem să reducem impactul carantinei asupra activităților noastre economice, precum și asupra legăturii noastre cu lumea”, a declarat Lee în cadrul unei ședințe.

Regulile stricte - într-un moment în care o mare parte din restul lumii a renunțat la restricțiile Covid - au descurajat călătorii și au subminat viitorul Hong Kong-ului ca centru financiar internațional.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hong kong