x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COVID: Rusia a avut luna septembrie cu cele mai multe decese de după cel de-al doilea război mondial

COVID: Rusia a avut luna septembrie cu cele mai multe decese de după cel de-al doilea război mondial

31 Oct 2021   •   20:30
COVID: Rusia a avut luna septembrie cu cele mai multe decese de după cel de-al doilea război mondial
Sursa foto: Agerpres

Rusia a înrregistrat luna septembrie cu cel mai amre număr de decese de după cel de-al doilea război mondial, chiar înainte ca vârful actualului val al pandemiei Covid-19 să oblige autoritățile să dispună oprirea activităților economice în prima săptămână din noiembrie, scrie Bloomberg.

Luna trecută s-au înregistrat 44.265 de decese asociate cu virusul, ceea ce a dus totalul pandemiei la aproape o jumătate de milion, potrivit datelor Serviciului Federal de Statistică publicate vineri târziu.

Acest lucru a contribuit la cel mai mare număr de decese dinr-o lună septembrie de la război încoace, a declarat Alexei Raksha, un specialist în demografie care a părăsit agenția anul trecut, după o dispută privind cifrele referitoare la coronavirus.

Situația este pe cale să se înrăutățească după numărul record de cazuri din ultimele săptămâni. Neîncrederea larg răspândită în guvern a îngreunat încercările de a convinge oamenii să folosească vaccinurile dezvoltate la nivel local.

"Dacă abordarea autorităților în lupta împotriva Covid-19 nu se schimbă radical, ne putem aștepta la noi valuri de infecții", a declarat Raksha. "Blocajul ar trebui să fie real, strict și de mai multe săptămâni, ca în Letonia, și nu "zile nelucrătoare" pe cheltuiala angajatorilor."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia decese COVID