x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Creatorul de modă Karl Lager face declarații contradictorii

Creatorul de modă Karl Lager face declarații contradictorii

10 Mai 2018   •   16:17
Creatorul de modă Karl Lager face declarații contradictorii

Creatorul de modă Karl Lagerfeld, exasperat de politica în domeniul imigraţiei promovată de Angela Merkel, care, după părerea lui, ar fi dus la intrarea unui partid de extrema dreaptă (AfD) în Parlamentul de la Berlin, a ameninţat într-un interviu că va renunţa la cetăţenia germană "dacă acest lucru va continua", informează AFP. 

"Chiar era nevoie ca ea să spună că trebuia să primim un milion de migranţi (...)? Trebuie să ne amintim trecutul pe care îl avem în Germania. O detest pe doamna Merkel pentru faptul că a uitat acest lucru", a afirmat celebrul creator de modă într-un interviu pentru Le Point, reluându-şi criticile la adresa cancelarului german. 

"Ea a vrut să îşi creeze o imagine bună, este vorba despre acea parte a ei de fiică de preot care nu suportă răul pe care Germania l-a făcut celorlalţi după 1933. Paradoxul este că dorind să repare răul, ea îl ajută să ajungă la putere. AfD era inexistent şi cu o singură frază ea l-a făcut să existe, îndepărtând 2 milioane de alegători şi trimiţând 100 de neonazişti în Parlament", a continuat directorul artistic al casei Chanel. 

"Dacă acest lucru va continua, voi renunţa la cetăţenia germană. Nu mai vreau să fac parte din acest club de neonazişti", a mai spus Karl Lagerfeld. 

"Nu vreau nici să devin francez. Nu-mi plac naţiunile, sunt cosmopolit. Nu mă simt german, sunt hanseatic", a continuat renumitul creator de modă, născut în Hamburg. 

Cu toate acestea, în urmă cu câteva luni, Karl Lagerfeld a afirmat într-un interviu acordat publicaţiei Madame Figaro că se simţea "profund german". "Da, sunt neamţ în profunzime, un neamţ de Weimar în pas cu moda. Este ceva care se află în genele mele şi nu mă deranjează să recunosc asta. Nu voi renunţa la a fi german doar pentru că doamna Merkel face prostii", a declarat creatorul de modă în acel interviu. 

În noiembrie, alte fraze ale sale despre migranţi, despre care a spus că sunt "inamici" ai evreilor, şi despre Angela Merkel, rostite pentru postul de televiziune C8, au generat polemici: "Nu poţi, chiar dacă există decenii între ele (între cele două evenimente, n.r.), să ucizi milioane de evrei pentru a face apoi să vină aici, după aceea, milioane dintre cei mai răi inamici ai lor".AGERPRES

×
Subiecte în articol: karl lagerfeld