x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Totul pentru creșterea natalității! Persoanele necăsătorite dintr-o provincie a Chinei primesc dreptul să aibă copii în mod legal

Totul pentru creșterea natalității! Persoanele necăsătorite dintr-o provincie a Chinei primesc dreptul să aibă copii în mod legal

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2023   •   12:43
Totul pentru creșterea natalității! Persoanele necăsătorite dintr-o provincie a Chinei primesc dreptul să aibă copii în mod legal

Locuitorii din provincia chineză Sichuan, aflată în sud-vestul țării, au primit dreptul de a face copii chiar dacă nu sunt căsătoriți. Măsura are rolul de a sprijini natalitatea în scădere.

Autoritățile din provincia chineză Sichuan vor permite persoanelor necăsătorite să își întemeieze o familie și să se bucure de beneficii rezervate cuplurilor căsătorite.

Conform legii, doar femeile căsătorite au dreptul legal de a da naștere, dar în condițiile în care rata căsătoriei și a natalității a scăzut la minime record în ultimii ani, autoritățile provinciale au revizuit regula.

Începând cu 15 februarie, cuplurile căsătorite și orice persoană care își doresc urmași vor putea să se înregistreze, fără a exista un plafon pentru numărul de copii.

Măsura are ca scop „promovarea unei dezvoltări demografice echilibrate și pe termen lung", au explicat reprezentanții comisiei de sănătate din Sichuan, potrivit Reuters.

Până acum, comisia permitea doar cuplurilor căsătorite să aibă cel mult doi copii înregistrați în mod oficial.

Populația Chinei s-a redus anul trecut pentru prima dată în șase decenii, o schimbare istorică care pare să fie urmată de o perioadă de declin. Această perspectivă a obligat autoritățile să pună în aplicare stimulente și măsuri de creștere a populației.

Un sistem de înregistrare la nivel național oferă o asigurare de maternitate pentru acoperirea facturilor medicale, permițând în același timp femeilor căsătorite să își păstreze salariul în timpul concediului de maternitate. Aceste beneficii vor fi extinse la femeile și bărbații singuri din Sichuan.

O mare parte din declinul demografic al Chinei provine din politica unicului copil impusă între 1980 și 2015.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: China natalitate