x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Creştinii vor deveni minoritari în Germania! Aceasta se va întâmpla mai repede decât ne imaginam

Creştinii vor deveni minoritari în Germania! Aceasta se va întâmpla mai repede decât ne imaginam

08 Sep 2013   •   16:55
Creştinii vor deveni minoritari în Germania! Aceasta se va întâmpla mai repede decât ne imaginam

Creştinii vor deveni minoritari în Germania în următorii 20 de ani, reiese dintr-un raport publicat vineri, care mai arată că mai puţin de 50% din populaţie va mai aparţine Bisericilor Catolică şi Protestantă, în contextul în care congregaţiile se diminuează tot mai mult.

Circa 60% din populaţie este în prezent creştină: în Germania trăiesc 24 de milioane de catolici şi 23 de milioane de protestanţi. Însă numărul creştinilor scade cu 500.000 de persoane pe an, în special din cauza deceselor. Declinul ar urma să se accentueze în următorul deceniu, în contextul în care majoritatea membrilor bisericii este formată din persoane în vârstă. Până în 2033, bisericile vor avea mai puţin de 40 de milioane de membri, creştinii devenind astfel o minoritate, potrivit Die Welt.

Dintre cei care se identifică drept protestanţi, numărul persoanelor care merg la biserică în mod regulat este mult mai mic, 4% dintre protestanţi spunând că merg la biserică în Vinerea Mare, a precizat publicaţia germană.
O imagine similară se regăseşte şi printre catolici. În anii 1950, un catolic din doi participa regulat la servicii religioase în Germania. Numărul lor a scăzut în prezent la 12,3%, potrivit Conferinţei germane a episcopilor.
Declinul creştinătăţii are efecte şi asupra întreţinerii bisericilor. În luna martie, site-ul thelocal.de relata că bisericile au început să fie vândute pe eBay.

În fosta Germanie de Est, care s-a aflat sub controlul URSS, persoanele religioase sunt deja o minoritate, 52% din populaţie spunând că nu crede în Dumnezeu, potrivit unui studiu realizat anul trecut de Universitatea din Chicago.
Numai 8% dintre est-germanii intervievaţi şi-au exprimat credinţa într-un Dumnezeu “preocupat de fiecare fiinţă umană”.


×