x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crimă în lumea modei. Asasinul a fost reţinut după patru zile!

Crimă în lumea modei. Asasinul a fost reţinut după patru zile!

de Istvan Deak    |    10 Apr 2013   •   20:24
Crimă în lumea modei. Asasinul a fost reţinut după patru zile!
Presa speculează că ar fi vorba despre un bărbat care se prostitua şi care se afla sub influenţa drogurilor
Poliţia ungară a anunţat miercuri că l-a arestat pe presupusul ucigaş al celebrului creator de modă Tamas Kiraly, care a fost găsit mort duminică, în apartamentul său din Budapesta.

Suspectul a fost reţinut miercuri dimineaţa, după ce poliţia a descins în locuinţa fratelui suspectului, din localitatea Ozd (situată la 180 de kilometri de Budapesta), anunţă site-ul oficial al poliţiei budapestane, preluat de presa ungară.

Presupusul asasin este un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Budapesta. Potrivit site-ului de informaţii ungar velvet.hu, ucigaşul lui Kiraly ar fi practicat prostituţia şi s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor. În plus, mai era şi recidivist. În urmă cu 15 ani a mai fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, pentru că i-a bătut pe părinţii fostei sale soţii.

Presupusul asasin s-a ascuns timp de aproape patru zile de la comiterea crimei la fratele său, căruia i-a mărturisit că a făcut o prostie, şi căruia i-a promis că se va preda la primele ore ale dimineţii, notează şi hvg.hu. Suspectul a fost căsătorit, are un copil aflat acum în custodia altui bărbat şi este de etnie romă, mai notează presa ungară. Fratele său a declarat că acesta avea deficienţe mintale şi că trăia din pensia de boală. La precedenta condamnare nu poate fi considerat că a ispăşit pedeapsa cu închisoare efectivă, el fiind ţinut constant în spitalul penitenciar, la secţia de psihiatrie.

Creatorul de modă Tamas Kiraly, care avea 60 de ani, a reuşit să-şi facă un nume pe scena internaţională în anii '80. El a devenit celebru în Occident, fapt rarissim pentru un creator de modă provenit dintr-o ţară din Europa de Est, comunistă, aşa cum era Ungaria în acei ani.

Tamas Kiraly a colaborat cu mari nume din domeniul modei mondiale, precum Jean-Paul Gaultier sau Vivienne Westwood, care îi distribuia creaţiile extravagante.

Modelele sale au fost prezentate de reviste de prestigiu, precum Vogue, Der Spiegel sau Stern, dar şi în programe televizate la BBC, ZDF sau TV5.

Kiraly era recunoscut pentru promovarea unui stil provocator şi spectaculos, dar mai ales pentru utilizarea unor materiale neconvenţionale în lumea modei, şi anume lemnul sau metalele.

Jurnalul Naţional vă prezintă o galerie foto cu câteva dintre creaţiile excentricului designer ungar, selectată de la contul de Facebook al creatorului.

×
Subiecte în articol: crima Ungaria