x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crimele care au îngrozit Scoția. O tânără mamă și fiica sa de 2 ani au fost ucise și îngropate în bucătărie. „O adevărată întruchipare a diavolului”

Crimele care au îngrozit Scoția. O tânără mamă și fiica sa de 2 ani au fost ucise și îngropate în bucătărie. „O adevărată întruchipare a diavolului”

de Anastasia Paul    |    20 Noi 2023   •   22:30
Crimele care au îngrozit Scoția. O tânără mamă și fiica sa de 2 ani au fost ucise și îngropate în bucătărie. „O adevărată întruchipare a diavolului”
Sursa foto: Hepta

O tânără mamă și fiica sa de 2 ani au fost ucise și îngropate sub podeaua bucătăriei. Crimele au avut loc în Scoția iar familia femeii spune că autorul faptelor este „o adevărată întruchipare a diavolului”.

Andrew Innes a bătut-o și înjunghiat-o pe Bennylyn Burke până a murit, iar apoi a sugrumat și copilul, o fetiță pe nume Jellica. 
Sora victimei spune că ucigașul, care ispășește acum o pedeapsă pe viață, „merită să plătească pentru păcatele sale”.

Ce s-a întâmplat

Ucigașul, în vârstă de 53 de ani, a lovit-o pe tânăra femeie de origine filipineză, care avea doar 25 de ani, cu un ciocan și a omorât-o apoi pe fetiță, în casa sa din Dundee. Mai mult, bărbatul a abuzat-o sexual pe Jellica și a violat un alt copil. 

Bennylyn Burke și Jellica au fost găsite îngropate sub podeaua bucătăriei criminalului, după ce bărbatul le-a ucis pe amândouuă, în decurs de trei zile. El a pregătit anterior un pat unde să doarmă fetița. Apoi a abuzat-o sexual înainte de a o sugruma, în timpul unui joc de-a v-ați ascunselea.

Criminalul este programator și a lucrat la companiile Dundee DMA Design și RealTime Worlds. El a invitat-o pe tânăra mamă, care locuia în Bristol, să vină la locuința sa din Dundee, după ce a cunoscut-o pe un site de întâlniri online, în februarie 2021. 

Femeia s-a căsătorit în 2018 dar a divorțat ulterior. După invitația lui Innes, ea a decis să-l viziteze în Scoția, împreună cu fiica sa, Jellica. Cele două au fost date dispărute două săptămâni mai târziu. 

Imaginile de pe camerele de supraveghere dintr-un centru comercial din localitate îl arată pe Andrew Innes cumpărând un ciocan și saci de nisip, în zilele dinaintea crimelor.

Innes s-a aruncat asupra femeii cu un ciocan, în timp ce aceasta pregătea mâncarea în bucătărie, lovind-o de mai multe ori în cap, înainte de a o înjunghia cu o sabie de samurai, pe care a luat-o din biroul său.

Însă trei zile mai târziu, el a sugrumat-o pe Jellica, în timpul unui joc de-a v-ați ascunselea, potrivit declarațiilor date poliției de către cealaltă fată pe care a violat-o. Ea a spus instanței că Innes a plătit-o de fiecare dată când a agresat-o sexual și a mai povestit că și Jellica a fost abuzată.

Bărbatul a fost judecat la Înalta Curte de Justiție din Edinburgh. Jurații au avut nevoie de numai două ore și jumătate pentru a-l condamna pentrucele  două acuzații de crimă. A fost condamnat, în februarie 2023, la închisoare pe viață, cu termen minim de liberare condiționată după 36 de ani, pentru infracțiunile comise în perioada 20 februarie - 5 martie 2021. 

Tatăl victimei: "Nu înțeleg cum poate cineva să omoare un copil mic"

Tatăl femeii ucise, Benedicto Aquino, a vorbit într-un documentar TV despre cele două asasinate. El crede că Innes merita pedeapsa cu moartea pentru crimele pe care le-a comis, timp ce sora ei, Shela Aquino, spune că „trebuie să plătească pentru păcatele sale”.

Cei doi au călătorit din Filipine în Scoția pentru a urmări procesul, și au vorbit la 9 luni după ce criminalul a început executarea sentinței și la 6 luni după ce ucigașului i s-a respins recursul împotriva condamnării.

„Poliția din Scoția mi-a spus că fiica și nepoata mea au fost ucise în Dundee. Este cel mai supărător și mai dureros lucru să pierzi o nepoată și o fiică. Nu pot să accept - cu ce au greșit? De ce au fost uciși? Este atât de îngrozitor și dureros pentru noi toți.

Adevărul este că toată familia este devastată de durere. Am iubit-o pe Bennylyn, nu putem spune cu siguranță cum ne simțim acum, cu excepția faptului că suntem plini de durere. Cred că este cu adevărat rău că mi-a ucis fiica și nepoata, care au fost nevinovate.

Nu înțeleg cum ar putea cineva să facă acest lucru, mai ales unui copil mic. Dacă mă întrebați pe mine, o condamnare pe viață nu este suficientă pentru cel care a luat viața a două persoane. Ar trebui condamnat la moarte", a spus Benedicto Aquino, într-un serial de pe canalul TV Crime+Investigation DEAD2ME.

Sora victimei, Shela Aquino, povestește că surorii ei îi plăcea viața în Regatul Unit.  

„Era o persoană foarte responsabilă, în special față de familia și de copilul ei. Întotdeauna s-a asigurat că Jellica are de mâncare, că este în siguranță și bine îngrijită".

Declarația familiei victimei în fața instanței
„Bennylyn a fost speranța și lumina familiei noastre. Această lumină a fost stinsă cu cruzime. Ea a avut idei strălucitoare și vise mari.

A avut curaj să plece de acasă pentru a-și căuta un viitor mai bun într-o țară îndepărtată. În schimb, ea a găsit cea mai mare cruzime pe care ne-am fi putut-o imagina vreodată, de la o persoană în care avea încredere.

Vom fi pentru totdeauna bântuiți de ceea ce sa întâmplat cu ea în acest loc aflat atât de departe de noi, familia ei.

În Filipine, familiile sărace, ca a noastră, au fiice și surori care caută în străinătate să-și împlinească visele pentru un viitor mai bun. Niciodată nu ne imaginăm că se va sfârși într-o asemenea groază. Nu putem alunga din mințile noastre ce s-a întâmplat cu ea, și ce s-a întâmplat cu Jellica sau teama pe care trebuie să o fi simțit în timp ce erau agresate de Andrew Innes.

O mare parte a familiei noastre ne-a fost luată. Nu-i vom mai vedea niciodată pe Bennylyn și Jellica. Nu o vom cunoaște niciodată pe iubita noastră Jellica și nu o vom vedea cum crește.

Ne rugăm pentru cealaltă fetiță care a suferit cruzimea lui Andrew Innes. Ne bucurăm că este îngrijită și se recuperează din trauma ei. Femeile și fetele trebuie să fie protejate de prădători precum Andrew Innes.

Nu există nimic care să ni le poată aduce înapoi pe Bennylyn și Jellica dar verdictul de vinovat al juriului pentru crimă oferă un oarecare confort familiei și prietenilor noștri, și aduce dreptate pentru Bennylyn și Jellica".

În cele din urmă, poliția a bătut la ușa lui Innes, după ce a identificat că mașina lui a fost văzută călătorind la Bristol și înapoi, în timpul restricțiilor anti COVID-19, și a fost reținut.

În timp ce era arestat, Innes a fost întrebat unde sunt Bennylyn Burke și Jellica.

„Bennylyn este sub podeaua bucătăriei. Jellica este tot sub podea, cu mama ei. Nu puteam să am grijă de un copil. Copilul țipa", a răspuns acesta.

Mama și fiica au fost îngropate sub beton, în saci de moloz. Innes a acoperit locul cu plăci noi de gresie. 

Retrăind momentul în care a aflat despre crime, Shela a povestit:

„Eram atât de confuză, am simțit atât de multă durere când am aflat ce li s-a întâmplat. Nu puteam mânca, nu puteam gândi, nu puteam face nimic. Nu-mi venea să cred că s-a întâmplat. Când a fost găsit cadavrul încă nu credeam, așa că poliția a trebuit să ne arate dovezi ADN și alte lucruri, iar când mi-au trimis actele, abia atunci am crezut cu adevărat.

Primul lucru pe care am vrut să-l întreb a fost cum a putut să-i facă asta unui copil atât de inocent? O persoană normală nu ar fi putut face asta nimănui. Cum a putut să omoare oameni atât de ușor? El este rău. Și merită să plătească pentru păcatele lui.

Mi-e dor să cânt karaoke cu Bennylyn. Mi-e dor să merg cu ea în parc. Doar să merg la o plimbare. Sau chiar la mall. Îmi lipsește atât de mult", a povestit Shela, sora victimei. 

Crimele din Dundee au șocat Scoția

Crimele din locuința lui Innes, de pe Troon Avenue, din localitatea Dundee, au șocat întreaga țară.

Imaginile înfricoșătoare, prezentate juriului și făcute publice după încheierea procesului, au arătat patul improvizat pe care Innes l-a creat pentru Jellica în sufrageria lui și gaura din podeaua bucătăriei, unde fuseseră îngropate.

În timpul procesului s-a aflat cum el a cumpărat un ciocan și saci de ciment. Apoi a încercat să susțină că Bennylyn Burke i-a amintit pentru moment de fosta lui soție și de o altă femeie care l-a părăsit când a atacat-o.

De asemenea, Innes a mai susținut că a a avut faze de nebunie ca urmare a administrării de steroizi, prescriși pentru boala Crohn.

Medicul psihiatru, Gordon Cowan, care a depus mărturie în procesul lui Innes, a spus că ucigașul a devenit „ un furios incontrolabil” și a respins orice idee că ucigașul ar fi avut deficiențe mintale în momentul atacurilor.

Innes a negat crima pe tot parcursul procesului, cerând în schimb să fie considerat iresponsabil. Însă juriul a avut nevoie de doar două ore și jumătate pentru a-l găsi vinovat de cele două acuzații de crimă, în urma unui proces de 5 zile.

El a fost găsit vinovat și pentru agresarea sexuală a micuței Jellica, precum și violarea celeilalte fetițe, și încercarea de a deturna cursul justiției, relatează dailymail.com.

Anchetatorii scoțieni au spus că a fost cel mai grav caz de crimă și deparavare investigat vreodată. 

„În aproape 30 de ani de anchete, depravarea arătată de Andrew Innes a depășit tot ceea ce eu, sau colegii, am văzut vreodată.

Nu numai că a luat viața unei mame tinere și a unui copil nevinovat, ci și-a propus apoi să scape de justiție, îngropându-le trupurile sub podeaua bucătăriei lui.
​Acțiunile sale nu au arătat nicio considerație pentru viața umană sau pentru suferința și angoasa pe care a provocat-o familiei victimei. 

Vreau să închei prin a mulțumi familiei lui Bennylyn și Jellica pentru curajul de care au dat dovadă de-a lungul acestui calvar de neimaginat și sper să-și găsească liniștea”, a spus Graham Smith, inspectorul șef, din cadrul echipei de  investigații a poliției din Scoția. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: scotia filipine crime copil