x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crime pentru faimă

Crime pentru faimă

de Irina Cristea    |    07 Dec 2007   •   00:00
Crime pentru faimă
Sursa foto: Kiley Cruse/

Obsedat să devină "cineva", să işi inconjoare numele de faimă, un american abia ieşit din adolescenţă a impuşcat mortal opt oameni intr-un mall, după care şi-a pus capăt zilelor.

Obsedat să devină "cineva", să işi inconjoare numele de faimă, un american abia ieşit din adolescenţă a impuşcat mortal opt oameni intr-un mall, după care şi-a pus capăt zilelor.

"Nu vreau să fiu o povară pentru nimeni. Toată viaţa am fost ultimul ratat. Acum am ocazia să devin faimos." Acesta a fost mesajul transmis de un tănăr american de 19 ani inainte să deschidă focul la intămplare intr-un mall din Omaha, statul Nebraska. Opt persoane i-au căzut victime in cursul cătorva minute de groază in care lumea alerga care-ncotro, innebunită de panică şi neinţelegănd ce se petrece.

40 DE FOCURI. "A tras in stănga şi-n dreapta, zgomotul era asurzitor... A urmat o linişte ca de mormănt. Eram speriată de moarte, credeam că a pornit in căutare de noi victime", a relatat, pentru CNN, un martor care s-a ascuns in spatele unei tejghele. AFP relatează că, după ce a tras 35-40 de focuri, tănărul s-a sinucis.

Nu există explicaţii pentru gestul comis de Robert Hawkins. Poliţiştii care anchetează cazul apreciază deocamdată că a fost vorba despre nişte crime premeditate, dar că autorul şi-a ales victimele la intămplare, trăgănd fără discernămănt şi fără să fi fost provocat in vreun fel.

INSINGURAT. Informaţiile preliminare schiţează portretul unui tănăr liniştit, care nu deranjase niciodată pe nimeni, dar care avea probleme de relaţionare cu oamenii. "Arăta mereu ca un căţeluş pe care nimeni nu il dorea, căruia nimeni nu ii dădea atenţie", a declarat Debora Maruca Kovac, femeia la care Robert stătea in gazdă. De altfel, se pare că aceasta ar fi discutat cu asasinul cu căteva minute inainte ca acesta să-şi ducă la indeplinire săngerosul plan. "M-a sunat şi mi-a spus că ii pare rău şi că imi mulţumeşte pentru tot ce-am făcut pentru el. Mi-a povestit că a fost dat afară de la fast food-ul unde lucra. I-am spus să vină acasă ca să vorbim despre asta, dar mi-a răspuns: «E prea tărziu acum». A mai spus că a lăsat un bilet in care povesteşte totul", a declarat Kovac.

In biletul de adio, tănărul de 19 ani a scris că nu vrea să devină o povară pentru nimeni şi că toată viaţa a fost ultimul ratat. "Acum voi deveni celebru", se incheie biletul.

irina.cristea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: externe