x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criminal! Breivik se plânge că puşcăria îl serveşte cu CAFEA RECE. Vezi ce-l mai supără la închisoarea de 5 stele

Criminal! Breivik se plânge că puşcăria îl serveşte cu CAFEA RECE. Vezi ce-l mai supără la închisoarea de 5 stele

09 Noi 2012   •   15:31
Criminal! Breivik se plânge că puşcăria îl serveşte cu CAFEA RECE. Vezi ce-l mai supără la închisoarea de 5 stele
Sursa foto: HEIKO JUNGE / AFP

Criminalul Anders Breivik a trimis o scrisoare conducerii închisorii din Norvegia în care se plânge de condiţiile în care este încarcerat, scrie Daily Mail.

Criminalul este nemulţumit pentru că: nu primeşte suficient unt, cafeaua care i se dă este rece şi nu are voie să utilizeze cremă hidratantă. Breivik susţine de asemenea că atunci când este deplasat prin închisoare cătuşele "sunt prea ascuţite", că în celula sa este foarte frig şi este nevoit să poarte trei rânduri de haine, că dimineaţa trebuie să se spele pe dinţi şi să se bărbierească foarte repede şi, din cauză că întrerupătoarele pentru lumină şi televizor sunt în afara celulii sale, este nevoit să ceară ajutor atunci când vrea să doarmă sau să schimbe postul de televiziune.

Breivik are 33 de ani şi a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, fiind responsabil pentru uciderea a 77 de persoane în atacurile pe care le-a comis în data de 22 iulie 2011.

Criminalul susţine că securitatea strânsă de la închisoarea din Oslo încalcă drepturile omului şi Convenţia ONU împotriva torturii. Breivik susţine că accesul restricţionat la un calculator şi verificarea corespondenţei "încalcă dreptul său la libera exprimare".

Înainte de pronunţarea sentinţei, pe 24 august, criminalului i-a fost permis accesul la un calculator în timp ce procesul său era în desfăşurare.

Activităţile lui Breivik în închisoare au fost restricţionate după ce publicaţia norvegiană Verdens Gang a dezvăluit că Anders Breivik coresponda în vară cu extremişti de dreapta. Avocatul criminalului a declarat că izolarea şi "privarea" activităţilor sociale şi recreaţionale sunt activităţi inumane.

Ministerul norvegian de Justiţie a refuzat să comenteze, în timp ce familiile victimelor şi-au exprimat furia vizavi de comentariile lui Breivik.

×