x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza combustibilului: Companiile aeriene nigeriene renunță la ideea de a suspenda zborurile locale

Criza combustibilului: Companiile aeriene nigeriene renunță la ideea de a suspenda zborurile locale

09 Mai 2022   •   18:00
Criza combustibilului: Companiile aeriene nigeriene renunță la ideea de a suspenda zborurile locale

Companiile aeriene nigeriene renunță la planurile de a suspenda zborurile locale din cauza costului combustibilului pentru avioane, anunță CNN.

Companiile aeriene nigeriene au renunțat la planurile de a consemna la sol toate avioanele implicate în zboruri locale din cauza scumpirii combustibilului. Decizia a fost luată cu doar câteva ore înainte ca această măsură să intre în vigoare, au declarat reprezentanții asociației operatorilor aerieni.

Asociația operatorilor aerieni din Nigeria a fost supusă la presiuni din partea guvernului, a organismelor de protecție a consumatorilor și a clienților pentru a renunța la închiderea planificată.

Companiile aeriene se plâng de faptul că plătesc foarte mult pentru combustibilul pentru avioane. Prețul a crescut de peste două ori în acest an, parțial ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, ceea ce a dus la creșterea costurilor de operare cu aproximativ 95%.

Moneda locală mai slabă, inflația, creșterea economică lentă și șomajul au agravat problemele sectorului.

Lipsa de combustibil și datoriile mari au determinat unii transportatori să suspende pe termen nelimitat zborurile locale în 2016.

Nigeria subvenționează benzina importată pentru a menține prețurile la pompă la un nivel scăzut. Dar, odată cu creșterea prețurilor petrolului la nivel mondial, țara a suportat costuri tot mai mari pentru a evita grevele.

(sursa: Mediafax)

×