x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza economică a închis 20% din hotelurile de pe litoralul Bulgariei

Criza economică a închis 20% din hotelurile de pe litoralul Bulgariei

20 Iul 2009   •   00:00

O cincime dintre hotelurile bulgare aflate pe coasta Mării Negre au fost închise din cauza unei lipse acutizate de turişti, chiar şi în sezonul de vârf. Situaţia este mai dificilă în special în sudul litoralului bulgăresc, în staţiunile Sozopol, Primorsko, Tsarevo şi Cernomoreţ, informează Sega Daily, citat de antena3.ro.



În oraşele enumerate, doar 20% din capacitatea totală a hotelurilor este folosită. Sursa citată arată că nu doar hotelurile mici, afacerile de familie ale localnicilor, sunt afectate, ci şi locaţiile de mare capacitate. În acelaşi timp, mai mulţi patroni din sudul ţării au declarat că intenţionează să îşi transforme hotelurile în creşe.

În altă ordine de idei, uniunea managerilor de hotel şi patronii din staţiunea Nisipurile de Aur cer municipalităţii din Varna să micşoreze taxele zilnice de oraş, pe care hotelurile le plătesc pentru fiecare turist, cu 25% pentru anul viitor.

Industria hotelieră din Bulgaria se aşteaptă să fie şi mai afectată în 2010, cel puţin în ceea ce priveşte numărul de turişti străini, mai informează Novinite.com.

×
Subiecte în articol: externe