x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criză majoră de lapte praf în SUA. Administrația Biden activează o lege specială din 1950

Criză majoră de lapte praf în SUA. Administrația Biden activează o lege specială din 1950

20 Mai 2022   •   11:09
Criză majoră de lapte praf în SUA. Administrația Biden activează o lege specială din 1950

Administrația Biden, a anunţat noi măsuri pentru a rezolva criza de lapte praf pentru bebeluşi, prin aplicarea unei legi speciale din timpul Războiului Rece, pentru a ajuta producătorii să achiziționeze ingredientele de care au nevoie și organizarea unei rute aeriene speciale pentru importuri. 

Este vorba despre Legea producției de apărare din 1950 prin care furnizorii sunt obligați să onoreze cu prioritate comenzile de la producători pentru a ajuta la creșterea producției cât mai repede posibil, scrie euronews.com.

Președintele Joe Biden a autorizat astfel Departamentul de Apărare să folosească avioane comerciale pentru a importa laptele praf din străinătate, demers numit „Operațiunea Fly Formula”.

La începutul acestei săptămâni, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat că își eficientizează procesul de rautorizare pentru a facilita producătorilor străini sporirea livrărilor. 

Problema a apărut după ce producătorul american Abbott Laboratories a retras, în luna februarie, de pe piață mai multe produse de lapte ptraf din cauza unor reclamații cu privire la infecții bacteriene la bebeluși. 

Totodată, compania franceză Danone a mărit exporturile de lapte praf către Statele Unite din cauza lipsei acestui produs din magazine. 

Danone este al doilea producător mondial de lapte praf pentru sugari care este prezent și în Statele Unite, unde deține însă o cotă mică de piață, și nedispunând de cantități suficiente pentru cerere, a efectuat livrări din Marea Britanie și Olanda.
"Înţelegem cât de important este pentru familii să aibă acces la lapte praf şi de acea prioritatea noastră a fost să majorăm producţia şi livrările după criza apărută în luna februarie", a declarat un purtător de cuvânt al societății

Astfel, în perioada ianuarie-mai 2022 divizia nord americană a grupului Danone, Nutricia North America, şi-a triplat importurile din Europa iar peste 90% din aceste importuri au ajuns în SUA. În intervalul ianuarie-mai 2021, Danone Nutricia a livrat 770.000 de cutii cu lapte praf, echivalentul a 100 de containere, către America de Nord, în timp ce acum a ajuns la 2,4 milioane de cutii, din care 93% a ajuns pe coasta de est a SUA şi 7% spre Mexic.

Pentru a ajuta SUA, grupul elveţian Nestle şi producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser, au anunţat că și-au majorat producția pentru a suplimenta livrările. 


 

 

×
Subiecte în articol: lapte praf sua