x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza migranților. Peste 500 de oameni au fost salvați în largul Insulelor Canare

Criza migranților. Peste 500 de oameni au fost salvați în largul Insulelor Canare

de Redacția Jurnalul    |    04 Noi 2023   •   20:20
Criza migranților. Peste 500 de oameni au fost salvați în largul Insulelor Canare
Sursa foto: Hepta

Peste 500 de migranți au fost salvați în Oceanul Atlantic, din largul Insulelor Canare, a anunțat sâmbătă paza de coastă spaniolă, în timp ce numărul persoanelor care au sosit în arhipelag anul acesta și până în prezent s-a apropiat de recordul istoric înregistrat în 2006.

Paza de coastă a declarat că a găsit, de asemenea, două cadavre printre persoanele salvate din patru ambarcațiuni în apele din largul El Hierro, cea mai mică și cea mai vestică dintre Insulele Canare, potrivit Reuters.

Alte două persoane au decedat ulterior la spital, a precizat Garda Civilă spaniolă, care a participat, de asemenea, la salvarea a foarte multe femei și copii.

Numărul de sosiri a crescut recent, deoarece vremea mai blândă și marea mai calmă din septembrie au făcut mai fezabilă încercarea de a traversa din Africa.

Ministerul spaniol de Interne a declarat joi că un total de 30.705 migranți fără documente au ajuns în Insulele Canare în primele 10 luni ale acestui an, ceea ce reprezintă o creștere de 111% față de aceeași perioadă din 2022.

Această cifră se compară cu recordul pe întregul an de 31.678 de migranți care au ajuns în Insulele Canare în 2006, când alte rute spre Europa au fost blocate.

×