x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Croaţia şi Bulgaria dezmint informaţiile conform cărora ar fi cerut ajutorul FMI

Croaţia şi Bulgaria dezmint informaţiile conform cărora ar fi cerut ajutorul FMI

10 Iul 2009   •   00:00

Cele două state au dezminţit, astăzi, informaţiile apărute în presa germană potrivit cărora acestea s-ar număra printre zece ţări din Europa de Est care discută cu Fondul Monetar Internaţional pentru a obţine acorduri de finanţare sau majorarea împrumuturilor deja aprobate.



Potrivit ziarului german Handelsblatt, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia se numără printre mai multe state est-europene care discută cu Fondul pentru a obţine pachete de finanţare externă, iar România, Ucraina, Serbia, Belarus şi Letonia doresc devasarea tranşelor sau majorarea împrumuturilor deja acordate, transmite Reuters.

Premierul Emil Boc a declarat, astăzi, că România nu intenţionează să ceară majorarea împrumutului de 13 miliarde euro obţinut de la FMI în cadrul pachetului de finanţare externă de 20 de miliarde euro, informează Mediafax.

În Bulgaria, atât partidul socialist, care pleacă de la guvernare în urma alegerilor din 5 iulie, cât şi partidul GERB, care va prelua cel mai probabil puterea, au negat că ar fi solicitat un acord stand-by de la FMI.

Totodată, guvernatorul băncii centrale a Croaţiei a declarat că eventuale corecţii bugetare vor elimina necesitatea unui acord de finanţare externă, iar premierul de la Zagreb a anunţat, anterior, că nu consideră că acest stat va avea nevoie de ajutor internaţional.

În plus, reprezentantul FMI Angela Gaviria a declarat, potrivit portalului croat de business Bankamagazine, că Croaţia nu a cerut ajutorul Fondului.

×
Subiecte în articol: externe