x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crucişătorul Aurora, cârciumă de lux pentru oligarhii ruşi ( Video)

Crucişătorul Aurora, cârciumă de lux pentru oligarhii ruşi ( Video)

14 Iun 2009   •   00:00
Crucişătorul Aurora, cârciumă de lux pentru oligarhii ruşi ( Video)
Sursa foto: svpressa.ru/

Petrecere de prost gust în Rusia. Crucişătorul Aurora, legendă a Revoluţiei sovietice din 1917, a devenit cârciumă şi loc de petrecere pentru câţiva oligarhi ruşi. Conform Svobodnaia Pressa, mai mulţi marinari ai Flotei Rusiei din Marea Baltică s-au declarat şocaţi de faptul că un simbol, devenit muzeu, poate să fie batjocorit oricând de către oricine.



Sub pretextul Forumului economic de la Sankt-Petersburg, omul de afaceri Mihail Prohorov a organizat o petrecere la bordul crucişătorului "Aurora", la care şi-a invitat prieteni-oligarhi şi înalţi responsabili, între care reprezentantul special al preşedintelui rus, Ilia Klebanov, magnatul berii Oleg Tinkov, guvernatoarea Sankt-Petersburgului, Valentina Matvienko, ministrul economiei Elvira Nabibulina, redactorul-şef al ediţiei ruse a Forbes, Maksim Kaşulinski ş.a. După mai multe pahare de băutură şi icre negre, invitaţii lui Prohorov s-au destins făcând sărituri în Neva şi au cântat "Sunt un bărbat sălbatic" (doamnele s-au scuzat că nu pot subscrie). Apoi au plecat în oraş să rezolve "problema demografică", fiecare potrivit relaţiilor şi aptitudinilor.

În urma reacţiilor opiniei publice, Procuratura Militară a demarat o anchetă pentru a preciza cine a dat aprobarea pentru a transforma muzeul în local, dar cum printre participanţi se aflase şi însăşi guvernatoarea oraşului nu i-a fost prea greu să constate că petrecerea a fost perfect legală. "În prezent, Aurora reprezintă în primul rând nava nr.1 a marinei ruse. Cu toate că este muzeu, nava dispune de un comandant şi un echipaj şi orice eveniment organizat pe ea ar trebui să aibă permisiunea comandantului Bazei navale Sankt-Petersburg", a explicat Igor Kurdin, preşedinte al Clubului foştilor submarinişti. Chiar dacă acţiunile se desfăşoară între orele la care accesul vizitatorilor este interzis, a adăugat el.

"Pe când petreceri în Muzeul Ermitaj, Galeriile Tretiakov, Teatrul Mariinski, Sala Mare a Filarmonicii, Muzeul Rus şi alte incinte aflate sub patronajul UNESCO ?", se întreabă ziarul, subliniind că doar începutul a fost greu. Acum se poate, precedentul există!

×
Subiecte în articol: externe