x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cuba va amnistia 3.522 de deţinuţi, înaintea vizitei Papei Francisc

Cuba va amnistia 3.522 de deţinuţi, înaintea vizitei Papei Francisc

11 Sep 2015   •   14:50
Cuba va amnistia 3.522 de deţinuţi, înaintea vizitei Papei Francisc

Autorităţile cubaneze au decis amnistierea a 3.522 de deţinuţi cu ocazia vizitei în insulă a Papei Francisc, un gest de o amploare fără precedent de la venirea la putere a regimului castrist, a anunţat vineri cotidianul de stat Granma, potrivit AFP.

Consiliul de Stat, organ suprem al executivului cubanez, "a decis să elibereze 3.522 de deţinuţi cu ocazia vizitei sanctităţii sale Papa Francisc", prevăzută între 19 şi 22 septembrie, a anunţat Granma.

Organul oficial al Partidului Comunist Cubanez a reamintit că Havana a eliberat deja aproape 3.000 de deţinuţi în timpul vizitei Papei Benedict al XVI-lea în 2012 şi circa 300 în timpul celei a Papei Ioan Paul al II-lea în 1998.

Printre beneficiarii acestei amnistii se numără deţinuţi cu vârste de peste 60 de ani sau sub 20 de ani fără antecedente penale, bolnavii cronici, femeile, cei a căror eliberare condiţionată se încheie în 2016 şi străinii ale căror ţări garantează extrădarea.

Cu excepţia câtorva 'cazuri umanitare', sunt menţinuţi în detenţie autorii de asasinate, crime, violuri, acte de pedofilie, trafic de droguri, violenţe şi atingere la adresa securităţii statului.

Decizia va intra în vigoare în 72 de ore, a precizat publicaţia citată.

×