x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cugetari de preşedinte - Drnovsek, despre lume şi viaţă

Cugetari de preşedinte - Drnovsek, despre lume şi viaţă

de Sînziana Stancu    |    15 Noi 2007   •   00:00
Cugetari de preşedinte - Drnovsek, despre lume şi viaţă
Sursa foto: -/

"Gănduri despre viaţă şi conştiinţă" este o carte mai puţin obişnuită, scrisă la sfărşit de mandat de preşedintele Sloveniei, Janez Drnovsek, un politician, la răndul lui, mai puţin obişnuit.

In această carte - a patra şi ultima din perioada mandatului său prezidenţial - Drnovsek işi impărtăşeşte experienţa de lider politic in maniera unei analize de conştiinţă, din care răzbate forţa intuitivă şi de introspecţie, prin care explică firesc, pe inţelesul tuturor, ce a stat la baza deciziilor şi acţiunilor lui, ca om politic.


BUTURUGA MICÃ.... Pornind de la ideea că, in general, nu politicienii, care găndesc in viitor doar in limitele unui mandat, fac marile schimbări, ci o minoritate cu un alt tip de găndire, Drnovsek ne incurajează să ne descătuşăm propriul potenţial pentru a schimba lumea in bine. El arată şi o altă dimensiune a realităţii, mai firească, de la care omul modern s-a indepărtat pănă la instrăinare, furat doar de un peisaj politic şi social din ce in ce mai artificial.

Cartea lui Drnovsek, care in Slovenia s-a tipărit intr-un număr-record de exemplare (15.000, la o populaţie de 2 milioane de locuitori), a fost lansată ieri şi in limba romănă, la sediul Editurii Mladinska din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: externe