x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum a fost arestat un cuplu britanic, în Egipt, din cauza unei monede româneşti

Cum a fost arestat un cuplu britanic, în Egipt, din cauza unei monede româneşti

27 Feb 2012   •   16:17
Cum a fost arestat un cuplu britanic, în Egipt, din cauza unei monede româneşti

Un cuplu de britanici, care isi petrecuse vacanta in Egipt, a fost oprit la aeroport considerandu-se cele 19 obiecte gasite in bagajele lor sunt artefacte pe care acestia vor sa le scoata ilegal din tara, scrie The Independent.

Cuplul a insistat ca obiectele au fost cumparate de la un targ, la un pret derizoriu, insa autoritatile egiptene n-au crezut povestea si a trecut la retinerea sotilor.

Printre obiectele gasite asuprea lui Michael Newey, de 65 de ani si a sotiei sale Angela, de 62 de ani, se numarau o statueta a unui faraon, un manuscris antic, o Biblie din secolul 16 si o moneda pe care autoritatile au considerat-o romana.

Cand au fost chemati expertii Ministerului Antichitatilor din Egipt, insa, adevarul a iesit la iveala foarte simplu: moneda nu era romana, ci doar din Romania, numele tarii noastre fiind stantat pe ea.

Si celelalte obiecte s-au dovedit a fi falsuri sau copii ieftine, facute in China.

"Pot confirma arestarea celor doi cetateni britanici la Aeroportul International Luxor. Cei doi au fost insa eliberati si vor reveni in tara", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe din marea Britanie.

Arestarea britanicilor fusese anuntata, initial, de ministrul egiptean al Antichitatilor, Mohamed Ibrahim.

Securitatea in muzeele egiptene a scazut mult, de la rasturnarea dictatorului Hosni Mubarak, multe artefacte fiind furate in ultimul an.

Ministrul Mohamed Ibrahim a cerut recent ajutorul Interpolului pentru recuperearea artefactelor, furnizand si o lista cu obiectele care au disparut in ultimul an.

×