x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum a reuşit un jurnalist elveţian să distrugă o operă de artă!

Cum a reuşit un jurnalist elveţian să distrugă o operă de artă!

09 Sep 2013   •   22:20
Cum a reuşit un jurnalist elveţian să distrugă o operă de artă!

Un jurnalist elveţian, angajat al postului Radio Switzerland, a reuşit să se simtă atât de bine la vernisajul unei expoziţii de artă, încât s-a transformat în elefantul din magazinul de porţelanuri, distrugând una dintre operele expuse.

Invitat la muzeul din Lugano, la avanpremiera unei expoziţii de artă, un jurnalist acreditat de postul de radio Switzerland, nu a vrut rateze prea multe din băuturile gratuite oferite de organizatori. Ar putea da vina pe drumurile prea dese către bufet, decât pe băuturile îngurgitate, dar, fie unele, fie celelalte, l-au obosit în asemenea hal încât a simţit nevoia să se odihnească. Bâjbâind după o canapea pe care să-şi aşeze fundul, jurnalistul a dărâmat unul dintre exponate, o sculptură din cristal, care, atrasă de gravitaţie, s-a făcut ţăndări.
Tăndările, întruchipau până la intervenţia jurnalistului, Impronta, operă a artistului italian Luciano Fabro, considerată unul dintre principalele simboluri ale mişcării italiene Arte Povera.

Radio Switzerland, angajatorul distrugătorului , a reacţionat prost, glumind pe seama evenimentului relatând că "unul dintre invitaţii evenimentului, între o canapea şi palavrageală, a lovit din nefericire o lucrare a lui Luciano Fabro, care s-a spart în bucăţi. Nu a reprezentat nicio consolare faptul că asiguratorul operei a fost şi el prezent la eveniment".
mirror.co.uk

 


×